Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a képviselő-testület elnökének látogatása a Majsai Úti Általános Iskolában

2022.12.02.

Dr. Pásztor Bálint parlamenti képviselő és Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke és tartományi oktatásügyi, jogalkotási és kisebbségügyi titkár és gr, Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke ma látogatást tettek a Majsai Úti Általános Iskolában. A látogatásra az adott okot, hogy befejeződtek az iskolaépület világításának cseréjén végzett munkálatok, amire az iskola a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pályázatán nyert, továbbá az épület hőszigetelése, amit viszont a Magyar Nemzeti Tanács finanszírozott.

15492_1.jpg

„Olyan időket élünk, hogy mindent csak szakaszonként tudunk megvalósítani” – mondta dr. Pásztor Bálint, és emlékeztetett arra, hogy tavaly október 8-án Szakállas Zsolt tartományi titkárral közösen már jártak a Majsai Úti Általános Iskolában, akkor a villamos szerelvények korszerűsítésén és a világítás cseréjén végzett munkálatok első szakaszának befejezése kapcsán, a mai látogatáshoz pedig a világítás korszerűsítésének második fázisa adott okot.

„Ma azért látogattuk meg az iskolát, hogy megtekintsük, a második szakaszban mi minden lett elvégezve a világítás korszerűsítésének második fázisában. Ez a beruházás a tartományi oktatási titkárságnak köszönve valósult meg, amely erre a projektre 2,7 millió dinárt biztosított. Tekintettel, hogy az iskola igazgatója, Bognár Beáta igen sikeresen vesz részt a különböző pályázatokon, így a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával megtörtént az épület hőszigetelése is. Ezeknek a munkálatoknak az értéke 13 millió dinár volt, és ami nagyon ritkán történik meg, az az, hogy e projekt megvalósításában is megmutatkozott az igazgatónő gondoskodó hozzáállása, aminek köszönhetően ez az iskola ilyen szép és rendezett. Az MNT 16 millió dinárt biztosított erre a célra, és mivel a munkálatokra 13 millió dinárt költöttek, az iskola 3 milliót visszaadott a támogatónak, a Magyar Nemzeti Tanácsnak.“ -emelte ki dr. Pásztor Bálint.

15492_2.jpg

Köszönetét fejezte ki Szakállas Zsoltnak, a Tartományi Kormány alelnökének és tartományi titkárnak a szabadkai iskoláknak nyújtott támogatásokért, melyekben nem csak a Majsai Úti Általános Iskola, de más szabadkai iskolák is részesülnek.

„A Széchenyi István Általános Iskolában például befejeződtek a mosdók felújításán végzett munkálatok, összesen 3,9 millió értékben, de más iskolákban is elvégezték már a munkát. Megköszönném Hajnal Jenőnek, az MNT elnökének is, hogy támogatást nyújtottak ennek az iskolának a korszerűsítéséhez, amely szerintem most egyike a legszebb és legmodernebb általános iskoláknak Szabadkán“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Szakállas Zsolt, a Tartományi Kormány alelnöke és a tartományi oktatási titkárság  titkára  emlékeztetett arra, hogy az év elején pályázatot hirdettek az iskolaépületek  átalakítására és felújítására, összesen 175 millió dinár értékben, továbbá, hogy a tartomány területén 550 iskola, és még több iskolaépület van.

15492_3.jpg

„Az e célra elkülönített pénz teljes mértékben felhasználásra került. Ma egy olyan szabadkai iskolát látogattunk meg, amely már több éve sikerrel pályázik a tartományi titkárság által meghirdetett pályázatokon. Az idén jelentős dolgot értünk el az energiahatékonyság növelése terén. Egyes tantermek új világítást kaptak, és a mi célunk, hogy a jövőben is támogassuk az ilyen projekteket” – mondta Szakállas Zsolt.

Reményét fejezte ki, hogy a tartományi költségvetésben jövőre is ugyanennyit, 175 millió dinárt különítenek majd el ezekre a célokra, azzal, hogy – mint kifejtette – lesz egy további pályázat, amelynek keretében 30 millió dinár kerül kiírásra, amellyel a tartomány iskoláit segítik majd a műszaki tervek dokumentáció elkészítésében.

Bognár Beata, a Majsai Úti Általános Iskola igazgatója, amelybe 580 diák jár 29 tagozatban, és amelyben az oktatás szerb és magyar nyelven folyik, megköszönte a Magyar Nemzeti Tanácsnak és a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárságnak a jó együttműködést és az iskolaépület korszerűsítését célzó támogatást.

15492_4.jpg

„Azokból a pénzekből, amit a Magyar Nemzeti Tanácstól kaptunk, sikerült a nagy és a kis iskolaépületet is leszigetelni, összesen 2.300 négyzetméter területben. A régi épületen 19 ablakot cseréltünk ki és a bejárati ajtót, összesen 13 millió dinár értékben. A hőszigetelés nagyon sokat jelent az energiahatékonyság növelése szempontjából, valamint azért, mert minőségi és jó munkakörülményeket szeretnénk biztosítani diákjainknak és munkatársainknak egyaránt. A nyári szünetben hét tanteremben energiatakarékos LED világításra cseréltük a régi világítást. A tervek szerint ez volt a második szakasz, és még három fázis van hátra. A munkálatok értéke 2,7 millió dinár, és ezeket a forrásokat a tartományi oktatási titkárságtól kaptuk. Emellett 360.000 dinárt kaptunk a kosárlabda- és teniszpálya felújításának tervdokumentációjára“ – mondta Bognár Beáta.

15492_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>