Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A városi képviselő-testület 29. ülését bejelentő sajtótájékoztató

2022.11.30.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza Médiaközpontjában tartott mai sajtótájékoztatón bejelentette a városi képviselő-testület holnapra összehívott 29. rendes ülését, melyen tíz napirendi pont szerepel. A napirendi pontok ismertetése előtt elmondta, hogy az előző összehívású képviselő-testület valamivel több, mint négy év alatt összesen 28 rendes ülést tartott, ez a képviselő-testület pedig holnap már a 29. rendes ülését tartja, mandátumának harmadik évében.

15490_1.jpg

„Jó döntésnek bizonyult, hogy minden hónap első csütörtökén ülésezünk, hiszen így nincs késedelem a döntéshozatalban, a működésünk előrelátható, tervezhető, követhető és átlátható. Tekintettel arra, hogy a holnapi ülés napirendjén a jövő évi költségvetés nem szerepel, ez alkalommal arról is tájékoztatom a nyilvánosságot, hogy december 22-én megtartjuk a városi képviselő-testület 30. rendes ülését annak megvitatására és elfogadására.”

Ezt követően kitért arra, hogy a holnapi ülés legjelentősebb napirendi pontja a települési hulladékgazdálkodásról szóló rendelet módosítása. 

„Lassan eljutunk oda, hogy ezekben a hetekben pozitív fejleményekről beszélhetünk. A Regionális Hulladéktároló három hete megkapta az egységes környezethasználati engedélyt (IPPC), ami azt jelenti, hogy minden feltétellel rendelkezik a nem veszélyes hulladék fogadására, kezelésére és ártalmatlanítására. Két hónappal ezelőtt, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen beszéltem erről a helyzetről, hogy városunkhoz méltó hulladékgazdálkodási rendszert építünk ki Szabadkán, amelyben mindkét vállalatnak jelentős szerepe lesz.” – emelte ki dr. Pásztor Bálint és hozzátette, hogy az elmúlt tíz év alatt összesen tíz ilyen engedélyt adott ki az illetékes tárca.   

15490_2.jpg

„A mi regionális hulladéklerakónk tehát a 11-ik jogi személy tíz év alatt, amely ilyen engedéllyel rendelkezik. Az engedély megszerzése mellett az előző hónapokban egyrészt minisztériumi támogatással javult a műszaki felszereltség színvonala, másrészt pedig összesen 30 új munkavállaló alkalmazását is sikerült engedélyeztetnünk a Regionális Hulladéktároló Kft, és a Köztisztasági és Parkosítási KKV számára. Továbbra is reális cél tehát a Sándori mocsár szeméttelep belátható időn belüli felszámolása és a Szabadka város területén, az összes helyi közösségben keletkező hulladék megfelelő módon történő ártalmatlanítása a békovai regionális hulladékgazdálkodási központban.” – mondta. 

A holnapi ülés napirendjén szerepel még négy határozat a közvállalataink idei működési terve módosításáról, valamint négy kinevezési határozat. 

A városi képviselő-testület 29. ülése holnap 9.00 órakor kezdődik.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>