Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka új eszközöket kapott a települési hulladék gyűjtésére és újrahasznosítására

2022.11.25.

Szabadkán ma szerződést kötött a települési hulladékok gyűjtésére és újrahasznosítására szolgáló eszközök használatba adásáról a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság és Szabadka Város Önkormányzata. A szerződést Nemanja Erceg tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkár és Stevan Bakić, Szabadka polgármestere írta alá. Bakić polgármester a Városháza zöldtermében a szerződés aláírása után a médiának nyilatkozva elmondta, hogy a szerződés értelmében Szabadka 720 darab 120 liter űrtartalmú kukát és 20 darab 1.100 liter űrtartalmú konténert kap, és a szabadkai önkormányzat az első azon 45 helyi önkormányzat közül Vajdaság Autonóm Tartományban, amely megkapta ezeket az eszközöket.

15486_1.jpg 

"Így új felhasználókat tudunk bevonni a szervezett kommunális hulladékgyűjtési rendszerbe, ezzel is fejlesztve a város nagyobb kommunális rendjét. A Szabadkai Regionális Hulladéklerakó az előzetes használati és vízügyi engedély megszerzése után ez év november 9-én kapott integrált engedélyt a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárságtól. Ez egy nagyon fontos engedély, amelynek alapján az önkormányzat és a Regionális Hulladéklerakó az elkövetkező tíz évben a települési hulladékot és a nem mérgező ipari hulladékot kezeli, és megteremtődnek a feltételeket a harmadik féllel való üzletkötéshez, – mondta Stevan Bakić.

Kijelentette, hogy a város területéről származó kommunális hulladék mintegy 40%-a a Regionális Hulladéklerakóba kerül, és jövő évtől az összes kommunális hulladékot a Békova és Orom települések között található lerakóba viszik, ami – mint mondta – megteremti a feltételeket a sándori mocsár szeméttelep rehabilitációjának megkezdéséhez.

15486_2.jpg

„Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem köszönetemet a Tartományi Kormánynak, az Erceg Nemanja tartományi titkár vezette Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárságnak a szabadkai önkormányzatnak adományozott eszközökért, és a döntésért, hogy elsőként kapjuk meg ezeket az eszközöket.” – zárta szavait Bakić polgármester. 

Nemanja Erceg tartományi településrendezési és környezetvédelmi titkár elmondta, hogy a hulladékgazdálkodás fejlesztése és a lakosság életminőségének javítása érdekében az elkövetkező időszakban minden vajdasági város és település ilyen eszközökben részesül.

Hozzátette, hogy a környezetvédelem nem csak az Európai Unióval folytatott tárgyalások 27. fejezete esetében prioritás, hanem a nyilvánvaló klímaváltozások esetében is, amit a mögöttünk álló száraz év is bizonyít.

Kiemelte, hogy Vajdaság Autonóm Tartománynak, mint mezőgazdasági területnek a környezetvédelem különböző aspektusai révén csökkentenie kell a klímaváltozáshoz vezető káros hatásokat, és ezek közé tartozik a nem megfelelő hulladékkezelés is.

15486_3.jpg 

„Változtatni kell a háztartások jelenlegi gyakorlatán, hogy a kommunális hulladékot nem megfelelő lerakókba helyezik, ahol gyakran keletkeznek tüzek, ami légszennyezést okoz”. – mondta.

Emlékeztetett, hogy Szabadka egy hónapja kapott engedélyt kommunális hulladékkezelésre.

"Feladatunk, hogy elegendő felszerelést biztosítsunk mind a háztartások, mind a vállalkozások számára, hogy ez a régió teljesen le legyen fedve, és minden hulladék a regionális hulladéklerakóba kerüljön, ahonnan újrahasznosítható anyagot lehet kinyerni és hulladékot energia szerzés céljából, az a kis rész pedig, amit nem lehet felhasználni, az oromi hulladéklerakóban kerüljön elhelyezésre" – mondta a tartományi titkár.

15486_4.jpg

Az önkormányzatnak kiosztott kukákat és konténereket átadták a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatnak.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>