Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az Akasztottak Balladája emlékmű megkoszorúzása

2022.11.18.

Megemlékezést tartottak és megkoszorúzták a fasiszták által 1941. november 18-án akasztással kivégzett, a nácizmus és fasizmus ideológiája iránt ellenállást tanúsító tizenöt fiatal szabadkai hazafi tiszteletére emelt Akasztottak Balladája emlékművet a tragikus esemény 81. évfordulóján.

15480_1.jpg

A szabadkai polgárok, a helyi önkormányzat és Népfelszabadító Háború Harcosai Egyesületének Szövetsége (SUBNOR) Városi Bizottságának nevében Milanka Kostić városi tanácstag, Nebojša Crnogorac, Szabadka Város Képviselő-testületének alelnöke és Aleksandar Toković, a Népfelszabadító Háború Harcosai Egyesületének Szövetsége (SUBNOR) Városi Bizottságának tagja koszorúzott. Az emlékművet megkoszorúzták az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet képviselői, a szabadkai kommunisták, és más egyesületek és szervezetek képviselői is.

A Sonja Marinković Általános Iskola, az Ivan Goran Kovačić Általános Iskola és a Politechnikai Iskola tanulói tizenöt szál virágot helyeztek az emlékműre a tizenöt kivégzett hazafi tiszteletére.

15480_2.jpg

Az Akasztottak Balladája emlékmű megkoszorúzása után Szabadka város és az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet képviselői a zsidó temetőben is koszorúztak a szabadkai zsidó áldozatok tiszteletére tartott megemlékezésen. 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>