Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Regionális Hulladéktároló megkapta az egységes környezethasználati (IPPC) engedélyt

2022.11.15.

Kern Imre alpolgármester és Gligor Gellért, a Szabadkai Regionális Hulladéktároló Hulladékgazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság igazgatója ma sajtótájékoztatót tartottak a Regionális Hulladéktároló telephelyén, az egységes környezethasználati (IPPC) engedéllyel kapcsolatban, amit a vállalat november 9-én szerzett meg. Kern Imre ennek kapcsán elmondta, hogy Szabadka város, a Regionális Hulladéktárolót alapító önkormányzatok között a legnagyobbként nagy figyelemmel és gondossággal követte a használatbavételi, valamint az IPPC engedély elnyerésének egész folyamatát.

15474_1.jpg 

„Úgy gondolom, hogy ez a cég sok erőfeszítéssel jó munkát végzett, különösen azért, mert a Regionális Hulladéktároló eredeti szennyvízkezelő rendszere nem működött. A cég vezetésének sikerült megoldania ezt a problémát, amiért gratulációt érdemelnek“ - monta Kern alpolgármester. 

Hozzátette, hogy az utóbbi időben, a szerb kormánnyal és a Környezetvédelmi Minisztériummal folytatott legutóbbi megbeszélése után a Köztisztasági és Parkosítási KKV sokkal több hulladékot szállít a Regionális Hulladéktárolóba, amely ezt a hulladékot feldolgozza.

15474_2.jpg 

„Reményeink szerint körülbelül fél év múlva, amikor Szabadka város területéről az összes hulladék a Regionális Hulladéktárolóban lesz lerakva, megkezdődik a Sándori mocsár szeméttelep kármentesítése. Van erre engedéllyel rendelkező projektünk, és amint az állam megteremti a feltételeket, anyagi szempontból, elkezdhetjük a szemétlerakó rekultivációját, majd ezután a területet parkká, vagy más zöldövezetté alakítjuk át“ – emelte ki Kern Imre. 

Gligor Gellért elmondta, az egységes környezethasználati (IPPC) engedélyt a vállalat egész éves, dinamikus munkájának köszönhetően nyerte el.

15474_3.jpg

„Ezt az engedélyt más szükséges engedélyek előzték meg, mint például a komplexum működési engedélye és a vízügyi engedély, de számunkra ez a legfontosabb dokumentum, amely lehetőséget ad a szakmával való együttműködésre, és bizonyos biztonságot nyújt az üzleti életben. Ezúton is szeretném megköszönni a vezetőségnek mindazt, amit ennek az engedélynek a megszerzése érdekében megtett, ugyanis ezt általában igen nehéz megszerezni“ – mondta többek között Gligor Gellért.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>