Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette a Pacséri út menti szélfogó sáv létesítésén végzett munkálatokat

2022.11.12.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma megtekintette a Szabadkát és Pacsért összekötő út mentén létesítendő szélfogó sávon végzett munkálatokat. A Környezetvédelmi Minisztérium Szerbia területének erdősítése érdekében január közepén nyilvános pályázatot írt ki a tájdiverzitás védelmét és megőrzését célzó erdőtelepítési projektek társfinanszírozásához szükséges források odaítélésére a 2022. évben, amelyen keresztül összesen 100 millió dinár került kiosztásra. Bakić polgármester a médiának nyilatkozva rámutatott, hogy a pályázat keretében Szabadka város kétmillió dinárt kapott mezővédő erdősávok létesítésére az Alsóváros kataszteri község területén, azaz a Pacséri út mentén.

15436_1.jpg  

„A Pacséri út menti erdősáv létesítése összesen 2,5 millió dinárba került. A Környezetvédelmi Minisztérium kétmillió dinárral, támogatta a csemeték beszerzését, valamint a szabadkai önkormányzat közigazgatási területének őshonos fa- és cserjefajokkal való betelepítését, míg Szabadka város 500 ezer dinárral járult hozzá a projekt megvalósításához. A mezővédő erdősáv 2400 méter hosszban, 2,16 hektáron kerül kialakításra“ – mondta el Bakić polgármester.

15436_2.jpg 

Hozzátette, hogy a tervek szerint összesen 1.775 dara, 3-5 éves csemetét fognak elültetni, ami – mint mondta – biztosítja, hogy a védősáv gyorsabban teljesíteni tudja célját. 

„A szélfogó erdősáv az út jobb oldalán lesz kialakítva, a fák három sorban lesznek ültetve, amivel tartósan kivédhető lesz a szél nemkívánatos hatása. Az erdősítéshez használt fafajták kiválasztásának fő szempontja az volt, hogy intenzív növekedésű, a mezőgazdasági növényeket nem károsító, ugyanakkor méztermő fajokat telepítsünk“ – emelte ki Stevan Bakić polgármester.

15436_3.jpg 

Továbbá köszönetét fejezte ki a Környezetvédelmi Minisztériumnak és Irena Vujović miniszterasszonynak, amiért támogatják a környezettudatos önkormányzatokat ökológiai programjaik megvalósításában, úgy Szabadka város, mint a Szerb Köztársaság területén.

A Pacséri úti szélfogó erdősáv telepítésén végzett munkálatokat megtekintette Jaksa Róbert környezetvédelmi államtitkár is.

15436_4.jpg 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>