Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Jasenovac utcában felszerelték az esővíz-elvezető szivattyút

2022.11.04.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma megtekintette a Jasenovac utcában felszerelt esővíz-elvezető szivattyút. Az új szivattyú, amit a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat az idén november 3-án szerelt fel, az önkormányzat költségvetéséből lett megvásárolva. Az átemelő szivattyú értéke a beszereléssel együtt 195.000 dinár volt ÁFA nélkül.

15407_1.jpg

„Ebben az utcában 2020. június 13-án jártam, mert a választási kampány alatt azt kértem munkatársaimtól, hogy olyan utcákba vezessenek, ahol a legnagyobb a gond, ahol a lakosság a legnehezebben él. Olyan utcákról van szó, mint a Jasenovac utca, amely alig két és fél kilométerre van a Városháza épületétől, és mégis lakói minden esőzés után „úsznak a vízben” – mondta dr. Pásztor Bálint.

Az elmúlt két évben ebben az utcában az átemelő szivattyú beépítése mellett az úttest is fel lett töltve mart aszfalttal – mutatott rá Dr. Pásztor Bálint, és hozzátette, hogy ezt megelőzően megépült a gázhálózat is, minden anyagi nehézség ellenére, amit először a világjárvány, majd a globális gazdasági és politikai válság okozott.

„Mégis volt előrelépés, és bizonyos beruházásokat sikerült megvalósítani. Sajnos Szabadkán még sok ilyen utca van, de ez az eset példaként is szolgálhat, ami bizonyítja, hogy az ígéreteinket indig be is tartjuk, és erre fogunk törekedni a jövőben is“ – hangsúlyozta ki dr. Pásztor Bálint.

15407_2.jpg

Kiemelte továbbá, hogy minden helyi közösségről egyenlőképpen gondoskodnak, és nem lesznek privilégiumot élvező városrészek.

„A jövőt illetően ez az utca a Tiszta Szerbia program keretében 390 méternyi csatornahálózatot kap, és ezután az úttestet is le kell majd aszfaltozni“ – mondta dr. Pásztor Bálint.

Mint azt Sugár György, a Vízművek és Csatornázási KKV igazgatója elmondta, a vízművek a Jasenovac utcából nem vezeti el a szennyvizet, csak műszaki segítséget nyújt a csapadék elvezetésében.

15407_3.jpg

„Ugyanis itt, a Jasenovac utca legalacsonyabb pontján a nagyobb esőzések idején jelentős mennyiségű csapadékvíz gyülemlik fel. Az Újfalu Helyi Közösség tíz ével ezelőtt az önkormányzattal közösen egy aknát épített, amelyből e szivattyú segítségével a csapadékvizet átszivattyúzzuk a párhuzamos utcában lévő szennyvízcsatornába“ – magyarázta el Sugár György.

15407_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>