Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A városi képviselő-testület 28. ülésének bejelentése

2022.11.02.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke sajtótájékoztatót tartott ma a Városháza Médiaközpontjában a képviselő-testület holnapi, 28. rendes ülésének bejelentésére, melyen 16 napirendi pont szerepel. Néhányat közülük kiemelve elmondta, hogy elfogadásra kerül a mezőgazdasági területek rendezésének, használatának és védelmének programja, amelyet évente kell elfogadni, és amit a Szerb Köztársaság Mezőgazdasági, Erdészeti és Vízgazdálkodási Minisztériumának kell jóváhagynia.

15396_1.jpg 

„Évről évre egyre kevesebb a bérbe adható mezőgazdasági terület. Ennek oka, hogy az emberek a vagyonvisszaszármaztatási eljárással nagyon korrekt módon visszakapják a tulajdonukat, így egyre kevesebb a bérbe adható állami tulajdonú mezőgazdasági terület, de az önkormányzat még ezzel a csökkenéssel is 106 millió dinárt meghaladó bevételt  valósít meg a program által, amit teljes mértékben a mezőgazdaság fejlesztésébe fektet, egészen pontosan vízelvezető csatornák építésére és karbantartására, a jégkár elleni intézkedésekkel kapcsolatos felvilágosításra, öntözésre és a termőföld minőségének javítására” – tájékoztatott dr. Pásztor Bálint.

Ezt követően a holnapi ülésen elfogadásra kerülő 2022. évi városi költségvetés január 1- szeptember 30. időszak közötti teljesítéséről szóló jelentésről szólt.

„A költségvetés megvalósulása továbbra is példaértékű, a források felhasználása pedig racionális. Az eredmény a tavalyi, ugyanebben az időszakban elért eredményhez képest még jobb is. Amikor költségvetésről, pótköltségvetésről, megvalósulási beszámolóról van szó, mindig elmondom, hogy köszönettel tartozunk a polgároknak, hogy teljesítik a vagyonadóra kivetett kötelezettségeiket, mert ez helyi közbevételt képez, meg a cégeknek is, amelyek polgártársainkat foglalkoztatják, a mi városunkban, és fizetik a munkabérek utáni adót. Szeptember végéig a béradó esetében a teljesítés 72,33%-os, míg a vagyonadóból származó teljesítés 71,60%, ami azt jelenti, hogy ezek a bevételek irigylésre méltó szinten realizálódnak.” – hangsúlyozta.

Kiemelte, hogy a kiadások esetében a források felhasználása észszerűen történik.

15396_2.jpg 

„Minden esedékes kötelezettség törlesztése időben, sőt a határidő lejárta előtt megtörténik, ami azonban nem befolyásolja városunk költségvetésének likviditását” – mondta.

A továbbiakban arról tájékoztatott, hogy a holnapi ülésen négy közvállalat igazgatóját nevezi ki a képviselő-testület, azokat a személyeket, akik eddig is betöltötték e tisztségeket, de lejárt a mandátumuk, és a pályázati eljárás lefolytatását követően újra az ő kinevezésük került felterjesztésre.

„A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatról van szó, melynek élére az új megbízatási időszakban is Slobodan Milošev lesz kinevezve, ha a képviselő-testület támogatja, a Stadion Kommunális Közvállalat igazgatója ismét Tamara Dimitrioski lesz, a Parking Kommunális Közvállalat igazgatója továbbra is Milorad Slijepčević, a Temetkezési Kommunális Közvállalat igazgatója pedig Vesna Prćić.“- ismertette dr. Pásztor Bálint. 

Elmondta még, hogy a városi képviselő-testület holnap hoz rendeletet a roma lakosság helyzetének javítását célzó 2022-2027. évi időszakra vonatkozó helyi akcióterv elfogadásáról.

"Ez az terv a Szabadka város területén élő romák helyzetének előmozdításával foglalkozó tanács és a munkacsoportok összehangolt munkájával készült. Elfogadásával a város egyrészt eleget tesz az Európai Unió bizonyos követelményeinek, ami lényeges, másrészt mindez előfeltétele egyes európai szociális védelmi alapok forrásai megnyitásának" – mondta dr. Pásztor Bálint.

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>