Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ingyenes tankönyvek a roma diákoknak

2022.10.28.

A szabadkai Đuro Salaj Áltlaános Iskolában ma kiosztották az ingyenes tankönyveket azoknak a rászoruló roma családokból származó gyerekeknek, a szabadkai Đuro Salaj, Széchenyi István, Matko Vuković, Jovan Jovanović Zmaj, a csantavéri Hunyadi János és a bajmoki Vuk Karadžić általános iskolák tanulóinak. Ilija Đukanović, a Szabadkai Városi Tanács szociális és egészségügyi kérdésekkel megbízott tagja, és a Roma felzárkóztatási Tanács elnöke ebből az alkalomból kijelentette, hogy a város költségvetésében minden évben forrásokat irányoz elő az önkormányzat területén élő roma közösségek helyeztének javítására, és hogy az idén az iskolai lemorzsolódás megelőzésére 996.000 dinár lett elkülönítve. Ennek keretében 123 alsós roma nemzetiségű diák kapott ma ingyenes tankönyvcsomagot.

15393_1.jpg

Milanka Kostić, a Szabadkai Városi Tanács oktatási és művelődési kérdésekkel megbízott tagja elmondta, hogy a szabadkai önkormányzat szeretné ösztönözni a diákokat a tanulásra, és egyben támogatni szüleiket, azzal a céllal, hogy minél nagyobb mértékben lecsökkentse a lemorzsolódó diákok számát.

15393_2.jpg

Ahhoz, hogy megkönnyítsük a roma gyerekek iskoláztatását és gondoskodjunk arról, hogy minél kevesebb gyerek maradjon ki az iskolából, az ingyenes tankönyvek mellett nyolc pedagógiai asszisztens is a segítségükre van a tanulásban.

„Ők foglalkoznak a gyerekeinkkel, segítséget nyújtanak az iskoláztatásuk során, terepre járnak és nyilvántartást vezetnek arról, hogy hányan járnak rendszeresen iskolába. Az oktatás rendkívül nagy szerepet játszik a romák felzárkóztatásában u szélesebb társadalmi közösséghez, és a mi feladatunk, hogy ehhez mindenkinek egyenlő esélyeket biztosítsunk“ – mondta Kurina Klaudia, Szabadka város roma felzárkóztatási koordinátora.

15393_3.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>