Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke Christopher Hillt, az Egyesült Államok nagykövetét fogadta

2022.10.19.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő ma őexcellenciája Christopher Hillt, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövetét fogadta. Mint azt a Városháza zöld termében tartott beszélgetést követően a médiának nyilatkozva elmondta, nagy megtiszteltetés volt számára, hogy ma az USA szerbiai nagykövetével találkozhatott, aki elsősorban országos szintű témák, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség törekvései felől érdeklődött.

 15379_1.jpg

„A találkozón arról beszéltem, hogy a szerb és a magyar nép között tíz éve megvalósult történelmi megbékélés precedens értékű egyéb viszonylatokban is, mert amit a szerbeknek és a magyaroknak sikerült elérniük, azt bizonyítja, hogy a probléma nem a szerbekkel és nem a magyarokkal van, és amit a szerbek és magyarok elértek, azt a szerbek is meg a magyarok is el kell, hogy érjék bizonyos más nemzetekkel is. Mindez ugyanis azt eredményezte, hogy mi most nem konfliktusokról, rossz dolgokról kell, hogy beszéljünk, hanem arról, hogy közös infrastruktúrát építhetünk annak érdekében, hogy jobb életteret teremtsünk itt Szerbiában és itt Szabadkán a szerbeknek, a magyaroknak és mindazoknak, akik velünk élnek” – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette, szó volt a VMSZ vállalásairól, céljairól, arról, hogy a VMSZ az országot kormányzó többség része lesz, és a szabadkai vonatkozású témákra részletesen kitértek.

15379_2.jpg

„Beszélgettünk Szabadka komparatív előnyeiről, szó volt a gazdaságról és a kultúráról is, de leginkább a turizmusról, arról, hogy Szabadkának az elsők között kell lennie a szerbiai turisztikai célpontok sorában, hiszen ehhez minden előfeltételünk megvan. Szó volt Palics fejlesztéséről és hogy mit kell megvalósítani egykori hírnevének visszaszerzése érdekében. Megkértem nagykövet urat, segítsen nekünk abban, hogy a potenciális amerikai befektetők megismerjék Szabadkát és Palicsot, hogy fektessenek be ide, mert úgy gondolom van mibe, és itt nem csak a nagy beruházásokra gondolok nagy gyárakkal, hanem arra, ha valaki meg szeretne menteni egy régi épületet, amelyben kávézót, éttermet, szállodát, egyebet működtetne. Véleményem szerint Szabadka megérdemli ezt, és Szabadka meg Palics kiváló befektetési helyszín lehet" – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

15379_3.jpg

A beszélgetés, majd a Városháza dísztermének megtekintése után dr. Pásztor Bálint jelképes ajándékot adott át a nagykövetnek.

15379_4.jpg

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>