Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette a Mišićevo melletti vadlerakó felszámolását

2022.10.13.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma megtekintette a Szabadka közelében fekvő Mišićevo település határában található vadlerakó felszámolásán végzett munkálatokat. Mint elmondta, a Tartományi Várostervezési és Környezetvédelmi Titkárság a z idén júniusban pályázatot hirdetett a tartomány területén található vadlerakók és degradált területek helyreállításához és rekultivációjához kapcsolódó projekttevékenységek finanszírozására és résztámogatására a 2022. évben, melyen Szabadka város a Mišićevo és Györgyén települések környékén található vadlerakók szanálására vonatkozó projektjavaslattal pályázott.

15376_1.jpg

„Mindkét illegális hulladéklerakó felszámolására a tartománytól egymillió dinárt kaptunk, míg az önkormányzat költségvetéséből erre a célra 807.544 dinárt különítettünk el. A mišićevói vadlerakó eltakarítása a becslések szerint körülbelül 1,14 millió dinárba kerül, a györgyéni illegális szemétlerakó felszámolásához pedig 663.000 dinárra lesz szükség“ – mondta Bakić polgármester.

Elmondta továbbá, hogy a Környezetvédelmi minisztérium támogatásával a 2022. évben a szabadkai önkormányzat területén öt vadlerakó lett felszámolva, hogy a munkálatok összértéke négymillió dinár volt, amiből a minisztérium 2,2 millió dinárt biztosított, Szabadka város pedig saját költségvetéséből 1,8 millió dinárt költött erre a célra.

„Szeretném megköszönni a Környezetvédelmi Minisztériumnak és a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárságnak azt a támogatást, amit a szabadkai önkormányzatnak nyújtottak a városunk területén található illegális hulladéklerakók szanálásában és a környezet állapotának javításában. Mi támogatjuk Aleksandar Vučić szerb elnök béke- és stabilitáspolitikáját, valamint hazánk gazdasági fejlődését, mert erős Szerbia nélkül nem tudunk befektetni a környezet fejlesztésébe és védelmébe“ – emelte ki Bakić polgármester.

15376_2.jpg 

Figyelmeztette a szabadkaiakat, hogy a felelőtlen és nem megfelelő hulladéklerakással szennyezük a levegőt, a vizeket és a talajt is, és elmondta, nagyon fontos, hogy a hulladékot az arra kijelölt helyeken rakjuk le, illetve, hogy ezt a problémát csak közös erővel tudjuk leküzdeni. 

Nikola Jovičić, a Köztisztasági és Parkosítási KKV tervezési és fejlesztési egységének vezetője elmondta, hogy a becslések szerint 69,5 tonna, illetve 516 köbméter hulladékot tartalmazó mišićevói vadlerakó felszámolásán végzendő munkálatok a tervek szerint október 24-éig befejeződnek, a györgyéni illegális szemétlerakó (amelyen mintegy 276 köbméter hulladék van) eltakarítása pedig október 25-étől 28-áig tart majd.

15376_3.jpg 

„Élnék az alkalommal, hogy köszönetet mondjak a szabadkai önkormányzatnak, és különösen Stevan Bakić polgármesternek, hogy támogatja a vadlerakók felszámolásán folytatott tevékenységeinket. Emellett és is felszólítanám a polgárokat és a cégeket, hogy ne hozzanak létre ilyen vadlerakókat, vagyis hogy a szemetet oda rakják le, ahová az való, vagyis a szabadkai szeméttelepre“ – emelte ki Jovićić és hozzátette, hogy a szabadkai önkormányzat területén még mintegy tucatnyi illegális hulladéklerakót kellene felszámolni.

15376_4.jpg

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>