Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Nemzetközi Erősember Versenyt

2022.10.08.

Ma a szabadkai Kisstadionban megtartották a Nemzetközi Erősember Versenyt, amelyen Románia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szerbia versenyzői mérték össze erejüket, öt versenyszámban. Minden országot két-két versenyző képviselte, Szerbia színeiben két szabadkai sportoló: Lengyel Péter és Vékony Attila. A rendezvényt a WNSF – a natúr erős emberek szövetsége szervezte, élén a híres magyar erősportolóval, Fekete Lászlóval, a CMH iroda és Szabadka Város Önkormányzatának támogatásával.

15370_1.jpg

A verseny előtt a Kisstadionban összegyűlt közönséget és a versenyzőket Kern Imre, Szabadka alpolgármestere köszöntötte.

 „Itt, a mi vidékünkön, Palicson született meg az olimpiai játékok újraindításának gondolata. Városunk szülötte, Vermes Lajos, ez a vizionálrius és kiváló sportoló 1880-ban megszervezte az első palicsi olimpiát, 16 évvel megelőzve az első modernkori olimpiai játékokat. Ennek a tiszta erőnek és natúr tehetségnek a szellemében tartjuk meg most mi is ezt a Nemzetközi Erősember Versenyt, amelyen vendégül látjuk Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia és Magyarország legerősebb embereit, és hazai versenyzőinket – mondta Kern Imre.   

15370_2.jpg

Az alpolgármester sok szerencsét kívánt a versenyzőknek, és köszönetet mondott mindazoknak, akik időt és fáradságot nem sajnálva megszervezték ezt a sporteseményt.

A szabadkai közönséghez szólva Fekete László elmondta, nagy öröm volt számára, hogy megszervezhette ezt a versenyt.

15370_3.jpg

„Már 34 éve veszek részt ezeken a versenyeken. Mindig be szerettem volna bizonyítani, hogy a magyarok milyen erősek, kilencszer voltam világbajnok, a kőgolyó-emelésben felállított rekordomat pedig a mai napig nem döntötték meg. Egyik versenyen sem, amelyen részt vettem, nem voltak tisztességes feltételek, ugyanis olyan versenyzőkkel kellett megküzdenek, akik tiltott szereket használtak, én magam pedig csak a szalonnára és hagymára támaszkodtam. 2006-ban a szövetség két részre oszlott, és megalakítottuk ezt a szövetséget, amely a kizárólag azokat a versenyzőket gyűjti össze, akik természetes úton érnek el eredményeket – a natúr erősembereket“ – hangsúlyozta ki Fekete László.

15370_4.jpg

A versenyzők a következő öt versenyszámban mérhették össze erejüket: a kőgolyó pakolás időre (200 kg), a teherautó-gumiabroncs forgatás (450 kg), a sziklacipelés (170 kg), a tehercipelés lépcsőn (250 kg) és a kamionhúzás.

A legjobb versenyző a magyarországi Fekete Miklós lett.

15370_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>