Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: A Szabadkai Távfűtőművek felkészült a fűtési idényre

2022.10.07.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Saša Petković, a Szabadkai Távfűtőművek igazgatója ma látogatást tettek e szabadkai közvállalat hőtermelő üzemében. Bakić polgármester a látogatás kapcsán kijelentette, az üzem megtekintését és a távfűtőművek igazgatójával és munkatársaival folytatott beszélgetés után meggyőződött arról, hogy a közvállalat felkészült a küszöbön álló fűtési idényre.

15368_1.jpg

„A Szerb Köztársaság Kormánya biztosította a szükséges gáztartalékokat, az Energetikai és Bányászati Minisztérium pedig kidolgozta az energiatakarékossági programot. A megtakarítást szolgáló intézkedések egyike, hogy a távhőgyártók és -szolgáltatók egy fokkal, vagyis 21-ről 20 fokra csökkentsék a szavatolt hőmérsékletet a fogyasztók irányába. Már minden takarékossági intézkedés ki lett dolgozva, és én ez alkalomból is, úgy a szabadkai önkormányzat, mint a saját nevemben szeretném megköszönni Szerbia elnökének, Aleksandar Vučićnak, hogy időben felismerte az energiaválság okozta gondokat, és komoly és felelős államfőhöz méltó módon lépéseket tett afelé, hogy Szerbia, és így Szabadka lakossága is meleg radiátorok mellett várja ki a fűtési idény végét“ – hangsúlyozta ki Bakić polgármester. 

Hozzátette, hogy a távfűtési díjak drágulását illetően, a Szabadkai Távfűtőművek KKV 2018. óta nem emelte szolgáltatásainak árát.

15368_2.jpg 

„Időközben a gáz 12 százalékkal, a villanyáram pedig 26,3 százalékkal lett magasabb. A szabadkai önkormányzat és a Szabadkai Távfűtőművek KKV vezetősége közötti megállapodással, szem előtt tartva a távfűtési szolgáltatást igénybe vevő fogyasztók érdekeit, arra a döntésre jutottunk, hogy a fűtési díjat tíz százalékkal emeljük“ – mondta Bakić polgármester. 

Saša Petković, a közvállalat igazgatója elmondta, hogy az öt hónapig tartó karbantartási és javítási munkálatok sikeresen befejeződtek, és hogy e tevékenység keretében mintegy 800 munkaműveletet végeztek el a teljes távfűtési rendszeren.

15368_3.jpg 

„A nagyjavítások keretében felújítottuk a teljes fűtőolaj-vezetéket és a fűtőolajtartályt, így akkor is lesz fűtési alternatívánk, ha a gáz beszerzésével gondok adódnak. Befejeződtek a felügyeleti ellenőrzések is, és megkaptuk az összes szükséges iratot, így állíthatom, hogy pillanatnyilag készen állunk a fűtési idény megkezdésére. Bár Szabadka Város Képviselő-testületének rendelete értelmében a fűtési idény hivatalosan október 15-én kezdődik, mi már október 1-jétől naponta figyelemmel kísérjük az esti hőmérséklet alakulását, és amennyiben az három egymást követő éjszaka 12 fok alá süllyed, mi beindítjuk az üzemet, és megkezdjük a távhőszolgáltatást“ – mondta Petković.

15368_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>