Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A képviselő-testület elfogadta Szabadka város 2022. évi pótköltségvetését

2022.10.06.

Szabadka Város Képviselő-testülete ma tartotta 27. rendes ülését a Városháza dísztermében, melyen a tanácsnokok elfogadták a 2022. évi költségvetésről szóló határozat módosításáról szóló határozatot. Az újraelosztás szerint elfogadott költségvetés kerete 8,4 milliárd dinárt tesz ki, ami 818,12 millió dinárral haladja meg a 2021 decemberében elfogadott költségvetési keretet.

15363_1.jpg

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, a médiának nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület 2021. decemberi ülésén elfogadott határozatával Szabadka város 2022. évi költségvetési keretét 7,58 milliárd dinárban állapította meg, a 2022. évi pótköltségvetés elfogadásával pedig a keret 818.120.000 dinárral nőtt, valamint, hogy az energiaválsággal összefüggő helyzet jelentős fennakadásokat okozott a világpiacon és a hazai piacon egyaránt.

"A válság jelentős eltéréseket eredményezett a költségvetési szervek tervezett tevékenységében, illetve a tervezett forrásokért jóval kevesebb árut és szolgáltatást lehet beszerezni. A költségvetés újrafelosztásának oka a költségvetés kiadási oldalának racionális összehangolása a várható bevételekkel, és a jóváhagyott előirányzatok összehangolása a költségvetési szervek valós igényeivel, mindezt annak érdekében, hogy a költségvetési szervek a működési költségeiket a gazdaságosság mentén és rendkívül korlátozó módon tervezhessék.” – mondta a polgármester.

15363_3.jpg

Hozzátette, hogy a város költségvetésének tervezett bevételeiben bekövetkezett változások lényege három tételben nyilvánul meg.

„Ezek a tételek a Szabadka város 2021. évi zárszámadásának lezárásából származó 512,25 millió dinár összegű összes pénzeszköz-többlet felosztása, az eredeti és átengedett költségvetési bevételek 123,88 millió dináros növekedése, illetve a célátutalásokból és adományokból származó bevétel 711,43 millió dinárral nőtt. A városi költségvetés tárgyévi bevételének realizálása a tervezett ütemben zajlik, és a kiadási oldal lényege, hogy az energiaválság leküzdése érdekében az egyes helyrendeken megspórolt forrásokat újra el kell osztani."- hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

15363_4.jpg

Szabadka Város Képviselő-testületének mai ülésén 22 napirendi pont szerepelt és mindegyik elfogadásra került.

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>