Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete 27. ülésének bejelentése

2022.10.05.

„Szabadka Város Képviselő-testülete 27. rendes ülésén 22 napirendi pont szerepel, melyek közül a legfontosabb a Szabadka város 2022. évi költségvetéséről szóló határozat módosításáról szóló határozat meghozatala, illetve az idei évi pótköltségvetés. A költségvetést tavaly decemberben nagyon helyesen és jól tervezték meg, így nincsenek nagyobb változások. A bevételi oldal a tervezett ütemezésnek megfelelően nagyon jól teljesül, és ez alkalommal is megköszönöm a Szabadka város területén működő cégeknek és a polgároknak, hogy rendszeresen eleget tesznek adófizetési kötelezettségeiknek, hiszen a jövedelemadó és a vagyonadó képezi az önkormányzatok, így a szabadkai önkormányzat két főbb költségvetési bevételét is.” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a holnapi, 2022. október 6. (csütörtök), 9.00 órára összehívott képviselő-testületi ülés napirendjét ismertető mai sajtótájékoztatóján a Városháza Médiaközpontjában.

15362_1.jpg

Megjegyezte, hogy az elmúlt két évben a vagyonadó elszámolási alapját nem emelték, majd arról tájékoztatott, hogy a pótköltségvetés tartalmazza a Szerb Köztársaságtól és a Vajdaság Autonóm Tartománytól pályázat útján megítélt források felosztását.

„A Szerb Köztársaság és Vajdasági AT költségvetéséből támogatott, de a városi költségvetési tervben nem szereplő projektek között a legjelentősebbek a Népszínház épülete építésének folytatására nyújtott 274 millió dinár összegű és az utak felújítására és kiépítésére nyújtott 170 millió dinár összegű tartományi forrás, emellett még lesz forrás az önkormányzat területén működő iskolák felújítására és egyes projektjeikre is, a köztársaságtól pedig 230 millió dinár érkezett a palicsi aquapark építésének folytatására.” – mondta dr. Pásztor Bálint.

A folytatásban kiemelte, hogy megkezdődik Királyhalom település általános szabályozási tervének kidolgozása, és most először készül ilyen átfogó terv e helyi közösség területére.

"Ez a dokumentum a kommunális infrastruktúra jövőbeni fejlesztésének előfeltétele, ezért is fontos, hogy határozatot hozzunk a település általános szabályozási tervének kidolgozásáról. Ezen kívül még néhány részletes szabályozási terv és általános szabályozási terv kidolgozásáról hozunk határozatot.” – tájékoztatott.

15362_2.jpg

A továbbiakban az egyes közvállalatok és kommunális közvállalatok működési tervei módosításával kapcsolatos napirendi pontokat ismertette.

„Most csak a Vízművek és Csatornázási KKV-t emelném ki, mert olyan projektek fognak megvalósulni, amelyeket eredetileg nem terveztek és nem szerepeltek a működési tervben. Egy kút kiépítéséről és felszereléséről van szó Csantavéren és egy kútról az I. vízkitermelő mű területén. Ez természetesen a jó minőségű ivóvízzel való zavartalan ellátás miatt lényeges. A másik projekt a vízellátó hálózat kiépítése Zorka HK négy utcájában, a Proletár brigádok, a Sutjeska, az El nem kötelezettek és a 12. új utcában. Ezek a projektek részben az idei év végéig valósulnak meg, mert a források egy részét a pótköltségvetéssel terveztük, a másik részét pedig a 2023-as költségvetés tartalmazza” – hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

Elmondta még, hogy a képviselő-testület a holnapi ülésén nevezi ki a Palicsi Állatkert igazgatóját Sonja Mandić személyében.

„Elismerően szólok Sonja Mandić tevékenységéről, aki egy éve a Palicsi Állatkert megbízott igazgatója, és örülök, hogy négyéves megbízatási időre fogjuk őt kinevezni az intézmény élére. Messze van még ugyan a Palicsi Állatkert az egykori hírnevének visszaszerzésétől, de az igazgató és az ott dolgozók sok minden tettek már érte az elmúlt egy év alatt. Az állatkert minden bizonnyal fontos eleme Palics és Szabadka idegenforgalmi kínálatának, amelyek pedig Szerbia legnépszerűbb turisztikai célpontjai közé tartoznak" – mondta dr. Pásztor Bálint.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>