Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották Mérgesen a második Pogácsa-napot

2022.10.01.

Ma rendezték meg Mérges településen a második Pogácsa-napot, a házi készítésű pogácsának, illetve a rétesnek szentelt rendezvényt, melynek célja e hagyományos sütemény, valamint a település lakosai által készített hagyományos és eredeti kézműves termékek népszerűsítése. A mai rendezvényt, melyet az eső miatt a művelődési házban tartottak, Stevan Bakić Szabadka polgármestere nyitotta meg, aki kifejezte meggyőződését, hogy az idei rendezvény a tavalyihoz hasonlóan sikeres lesz.

15359_1.jpg

„A mérgesi süteményeknek szentelt nap célja e település szokásainak és hagyományának ápolása, egyben az is, hogy lelkiismeretes és szorgalmas házigazdákként mutassa be önöket. Szabadka város a jövőben is folytatja a beruházásokat és segíti a külvárosi településeket, nemcsak kommunális és infrastrukturális projektekben, hanem olyan rendezvények tekintetében is, mint ez a mai, valamint egyéb kulturális és művészeti rendezvények szervezésében” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Nevena Veinović, a szervezőbizottság tagja elmagyarázta, hogy miért Pogácsa-nap az esemény neve, ha a háziasszonyok rétest sütnek.

– Tulajdonképpen Rétes-napnak kellene lennie, de mivel Mérges lakosságának többségét a bunyevác nemzeti kisebbség alkotja, úgy döntöttünk, hogy autentikus legyen, hogy valami éppen Mérges Helyi Közösséghez kapcsolódjon. Ezért neveztük az eseményt Pogácsa-napnak” – magyarázta Nevena Veinović.

15359_5.jpg 

Az idei versenyen 70 nő és egy férfi vett részt. A nyerteseknek Stevan Bakić polgármester adta át a serlegeket. A háromtagú zsűri szerint Ivana Jevtić mákos, Mira Jaramazović meggyes, Jasmina Mačković kakaós rétese lett a legjobb.

Azoknak, akik hozzájárultak a rendezvény lebonyolításához, elismerő oklevelet adtak át. A mai Pogácsa-napon, amelyet a Mérges falu Mihály napi találkozó 2022. rendezvény keretében szerveztek, alkalmi művelődési műsort adtak elő.

15359_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>