Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester részt vett a Szabadkai Közkórház napjának megünneplésén

2022.10.01.

Alkalmi ünnepséget tartottak ma a kórházépület nagy tárgyalótermében az 1841. október 1-jén megnyílt Szabadkai Közkórház napjának megünneplése alkalmából, melyen jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is, aki gratulált a kórház orvosainak, ápolóinak, technikusainak és többi dolgozójának az intézmény fennállásának 181. évfordulója alkalmából, ahol – mint mondta – nap mint nap arra törekszenek, hogy a polgárok minél jobb, hatékonyabb és biztonságosabb egészségügyi ellátásban részesüljenek.

15358_1.jpg

„Szép az, amit ma itt látok, és nem tudom leírni, mennyire örülök, hogy itt lehetek önökkel, Szabadka város hőseivel, és külön megtiszteltetés, hogy beszédet tarthatok Önök előtt és gratulálhatok a kórház napján. Azért a bátorságért és áldozatkészségért, amelyet nap mint nap tanúsítanak polgártársaink életének és egészségének védelmében és más települések lakosai életének és egészségének védelmében, akik ehhez az intézményhez fordultak segítségért, minden nap köszönetet mondok önnek” – mondta Stevan Bakić polgármester.

Kiemelte, hogy a kórház egészségügyi személyzetének és többi dolgozójának bátorsága és áldozatkészsége különösen - a sajnos még mindig hivatalosan is fennálló - Covid-19 világjárvány idején került előtérbe.

"Amit megtehettem önökért és ezért a kórházért, az az, hogy visszaadtam önöknek, hogy önök döntsenek és irányítsák, mert soha többé nem szeretnék a polgártársaimmal benzinkúton, piacon, kávézóban, butikban úgy találkozni, hogy sajnos még térdre borulva is könyörögnek, hogy mentsem meg a szabadkai kórházat. Ez soha többé ne fordulhasson elő” – hangsúlyozta Stevan Bakić.

A kórház rekonstrukciójának projektje kapcsán hozzátette, ezen a téren sem jobb az örökölt helyzet.

„Amikor láttam, hogy Aleksandar Vučić, a Szerb Köztársaság elnöke, a kórházak újjáépítéséről két alkalommal is szólva a Szabadkai Közkórházat egyszer sem említette, tudtam, hogy valami nincs rendben. A városi menedzserrel elmentem a Szerb Köztársaság Kormánya Közberuházás-kezelő Hivatalába, ahol arra a megsemmisítő felismerésre jutottam, hogy a projekt négy-öt irodában van, és a projekten dolgozó tervezőt az érkezésem előtti este letartóztatták. Sikerült az egészet egyesíteni, idén 50 millió dinárt rendeltünk arra a célra, hogy minden hiányosságot kiküszöböljünk, és ez nem kevés összeg. Folyamatban van a közbeszerzés a tervező kiválasztására, aki ezeket a hiányosságokat megszünteti, és jövőre megkezdjük az épület felújítását, melynek értéke, mint ismeretes, több mint 40 millió euró.” – magyarázta Stevan Bakić polgármester, és hozzátette:

15358_2.jpg

A Szabadkai Közkórház, az újjáépítés után korszerű, regionális klinikai központ lesz – mondta.

"Most rendkívül jó, színvonalas vezetősége van, amit az a tény jelez, hogy én már nem tudom, hogy létezik a Szabadkai Közkórház, ellentétben az előző időszakkal, amikor minden reggelem vele kezdődött. Polgártársaim mindazzal kapcsolatban, ami a városunk területén történik, természetesen hozzám fordulnak, hiszen nem látják át, hogy köztársasági, tartományi, vagy helyi szintű kormányzási jellege van-e a kérdésnek. És ennek így is kell lennie, mert ha ismét előfordul egy ilyen helyzet, bár remélem soha többé nem fordul elő, akkor újra nekem kell reagálnom. Minden munkatársam, aki hosszabb ideje ismer engem, tudja, hogy nincsenek érzelmeim, ha az eredményekről van szó. Ennek a kórháznak a csúcson kell lennie. Önökben megvan ez a potenciál, és tudom, hogy meg tudják csinálni, csak félre kell tennünk a személyes hiúságot, és a közérdekért kell dolgoznunk” – húzta alá Stevan Bakić.

Gratulációját megismételve a kórház teljes csapatának az intézmény megalakulásának évfordulóján azt kívánta, hogy ezt még sokáig jó egészségben ünnepeljék, olyan csúcseredményekkel, amelyeket – mint mondta – el tudnak érni.

"Hiszem, hogy az önök számára a jövőben is a betegek, valamint a minőségi és időben történő egészségügyi ellátás lesz az elsődleges. Csak azt várom el önöktől, amiről meg vagyok győződve, hogy összefogással és egységesen el tudják érni. A szabadkai önkormányzat és én pedig mindig itt vagyunk, hogy a hátszelet biztosítsuk.” – zárta szavait a polgármester.

A Szabadkai Közkórház rövid bemutatása után az intézmény igazgatója, Dr. Saša Dželebdžić bejelentette – mint mondta – a jó hírt, hogy a múlt héten elindult az in vitro megtermékenyítési program a kórházban.

15358_3.jpg

"Az első párok már átestek a kezdeti procedúrákon, így reméljük, hogy ez a nagyszerű dolog életre kel a nagy hagyományokkal rendelkező, és nagy eredményekkel is büszkélkedhető intézményünkben. Itt végeztek elsők között laparoszkópos sebészeti és nőgyógyászati műtéteket, 2017-ben pedig az első szívkatéterezést is. Hatalmas munka vár ránk - a kórház rekonstrukciója, de mi, a munkálatok ideje alatt is teljesíteni fogjuk küldetésünket. Nincs kétségem afelől, hogy minden infrastrukturális változás ellenére is ellátjuk a betegeket, és minden kihívásnak megfelelünk.” – hangsúlyozta Dr. Dželebdžić.

Megköszönte Stevan Bakić polgármesternek a kórháznak nyújtott kivételes segítségét és támogatását.

„A polgármester és a városi menedzser napi szinten együttműködik velünk. Számunkra nagyon fontos az a támogatás, amit tőlük kapunk, hogy a betegekről a legmegfelelőbb módon gondoskodjunk, hogy az orvosok számára meglegyenek munkakörülmények, hogy mindenki méltó módon dolgozhasson, és kollegiális és személyes kapcsolatok alakuljanak ki, orvosokhoz, ápolónőkhöz és a többi dolgozóhoz méltóan." - mondta Dr. Dželebdžić.

15358_4.jpg

Az igazgató oklevelet adott át Stevan Bakić polgármesternek is a Szabadkai Közkórház munkájának, fejlődésének és hírnevének javítása érdekében nyújtott kivételes személyes hozzájárulásért.

15358_6.jpg

A mai ünnepség Szerbia himnuszával kezdődött a szabadkai Mironosice Kórus  előadásában.

15358_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>