Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Köztisztasági és Parkosítási Közművállalat fennállásának és működésének 75. évfordulóját ünnepelték ma Szabadkán

2022.09.23.

Ma ünnepelte megalapításának 75. évfordulóját a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási KKV, a Városháza dísztermében tartott ünnepi üléssel, valamint a Köztársaság téren kiállított rendes tevékenységének ellátására szolgáló gépek, felszerelés és járművek szemléjével. E Szabadka számára fontos évforduló megünneplésén, mint minden hasonló évfordulón is, jelen volt Stevan Bakić polgármester és dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnöke.

15348_1.jpg

A polgármester a díszteremben mondott beszédében emlékeztetett arra, hogy Szabadkán hagyomány, hogy az utcák tiszták, a zöldterületek rendezettek, hogy vannak fasorok, valamint, hogy a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat 75. évfordulója mellett 135. éve annak, hogy a városi orvos 1887-ben a városi tanácsnak írt jelentésében felhívta a figyelmet arra, hogy az utcák rendkívül piszkosak, és intézkedéseket kell hozni a kolerajárvány ellen.

Stevan Bakić kiemelte, hogy a létesítmények és műszaki felszerelés mellett minden alkalmazott fontos erőforrása a közvállalatnak.

„Ezért a mai napon külön szeretnék köszönetet mondani azoknak a nyugdíjasoknak, akik sokat tettek azért, hogy a közvállalat, ahol munkaéveiket töltötték, a lehető legjobb eredményeket érje el, megerősítve egyúttal, hogy a jó működésnek minden munkavállaló fontos láncszeme.” – mondta a polgármester.

Kihangsúlyozta, hogy a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatnak a város közműrendszerének egyik legfontosabb tényezőjeként lehetősége van minőségesen végezni tevékenységét, a lakosság megelégedésére.

„Jó szervezéssel és megfelelő munkával a koronavírus-járvány idején bebizonyította, hogy képes megfelelő módon reagálni a válsághelyzetekre azáltal, hogy kapacitásait rövid időn belül a lokális közösség rendelkezésére bocsátja” – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Úgy értékelte, hogy a közvállalat hamarosan jelentős tényező lesz a regionális hulladékgazdálkodási rendszerben, amit Irena Vujović környezetvédelmi miniszter 2022 februári látogatása is alátámaszt.

15348_7.jpg

„E látogatás alkalmával Szabadka város, valamint Zenta, Magyarkanizsa, Topolya, Kishegyes, Törökkanizsa és Csóka községek 25 új szemeteskocsit és konténeremelőt kaptak, ebből nyolc szemeteskocsit és két emelőt a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási KKV.” – mondta.

Hozzátette, hogy a környezet helyreállítása érdekében tavaly szeptembertől nyolc illegális szemétlerakóhely tisztítása történt meg Szabadka város területén, amire mintegy 9,2 millió dinárt biztosított a Környezetvédelmi Minisztérium és a városi költségvetés.

„Úgy vélem, hogy ez a közvállalat az önkormányzat támogatásával folytatja majd működésének előmozdítását fejlesztési tervének megvalósítása révén. Gratulálok a jubileumhoz, és minden dolgozónak jó egészséget, sok boldogságot és sok sikert kívánok a további munkához” – zárta beszédét Stevan Bakić polgármester.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke egyebek mellett kiemelte, hogy a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatban mintegy 300 alkalmazott dolgozik, és a települési hulladéknak mintegy 40000 városi és külvárosi háztartásból való elszállításával gondoskodik a tisztaság fenntartásáról.

„A közvállalat dolgozóinak és vezetőségének köszönhetően a város és a helyi közösségek parkjai és virágágyásai Szabadkához méltó módon vannak kialakítva és gondozva.” – mondta.

Emlékeztetett, hogy néhány éve kísérleti projektként a szabadkai régió lett kiválasztva, hogy a Regionális Hulladéktároló kft. kezelésében levő területen egy regionális hulladékkezelő központ épüljön fel, és Milošev igazgatót idézte, aki azt mondta: “Arra számítunk, hogy a Regionális Hulladéktároló megkezdi működését, és a Köztisztasági és Parkosítási KKV a polgárok korszerű kiszolgálója lesz, és megfelelőbb lesz a hulladékkezelés városunkban."

15348_3.jpg

Kívánom, hogy az igazgató minden vágya így teljesüljön, mert ez megvalósult. Igaz ugyan, hogy sokáig vártunk a kiépítésre és a felszerelésére, azonban idén áprilisban kiadták a működési engedélyt, hogy aztán két nappal ezelőtt a Tartományi Településrendezési és Környezetvédelmi Titkárság honlapján megjelenjen a szabadkai Regionális Hulladéktároló kft. üzemeltető számára az integrált engedély kiadásáról szóló határozattervezetről szóló értesítés a békovai Regionális Hulladékgazdálkodási Központ egész objektumának üzemeltetésére. Ez azt jelenti, hogy a Regionális Hulladéklerakó tíz napon belül megkapja az integrált engedélyt, és ezzel minden feltételt megszerez a nem veszélyes hulladékok gyűjtésére, kezelésére és ártalmatlanítására. Azért beszélek erről, mert egy Szabadkához illő, korszerű hulladékgazdálkodási rendszert építünk, és a rendszeren belül mindkét vállalatnak nagyon fontos szerepe van. Érdekünk, hogy az önkormányzat által alapított összes közvállalat és közművállalat jól működjön, és a szabadkai polgárok érdekében végezze munkáját" – mondta dr. Pásztor Bálint.

A Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalatnak, az igazgatónak, vezetőségének, dolgozóinak és nyugdíjasainak boldog születésnapot kívánt és a következő 135 évben is eredményes munkát a lakosság javát szolgálva.

Slobodan Milošev, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója elmondta, megtisztelő, hogy ezen az ünnepi eseményen nagyszámú vendég vett részt, igaz barátok, akik mindig is támogatták a közvállalat munkáját.

"Köszönettel tartozom a közvállalat minden dolgozójának is, akik ennyi éven keresztül egy magas cél elérése érdekében dolgoztak – hogy a legjobbak legyenek. Ez a nagyszerű munkaközösség évtizedek alatt épült ki sok türelemmel, és szeretném, ha továbbra is a bátor és szorgalmas emberek útmutatója lenne” – hangsúlyozta Milošev.

15348_4.jpg

Megerősítve, hogy az általa vezetett közvállalat nagyon fontos tényező lesz a regionális hulladékgazdálkodási rendszerben, köszönetét fejezte ki a Környezetvédelmi Minisztériumnak és Irena Vujović miniszternek a nyolc szemeteskocsi és két konténeremelő odaítéléséért.

"Mindezt a Szerb Köztársaság stabil költségvetése, a pénzügyi stabilitás, a gazdasági növekedés és a szerbiai reformok végrehajtása tette lehetővé. Élek az alkalommal, hogy megköszönjem Aleksandar Vučićnak, a Szerb Köztársaság elnökének és Szerbia kormányának azt a politikát, amely minden kérdésben komoly és felelősségteljes hozzáállást tanúsít. A jövőben is úgy dolgozunk és fejlődünk, hogy jelentős eredményeket érjünk el a város, a társadalom, a gazdaság és a környezetvédelem érdekében.” – mondta Milošev.

Az ünnepségen, amelyen a szakma képviselői, az üzleti partnerek, az alkalmazottak és vendégek vettek részt, elismerő oklevelet adtak át Stevan Bakić polgármesternek, dr. Pásztor Bálintnak, a városi képviselő-testület elnökének és Bojan Šoralovnak, az Észak-Bácskai Közigazgatási Körzet vezetőjének, érdemeikért a kommunális tevékenységek fejlesztésében.

15348_5.jpg

A díszülés és a műszaki felszerelés szemléje mellett, a közvállalat 75. évfordulója alkalmából 2022. szeptember 22-én, csütörtökön a szabadkai Prozivka lakótelep parkjában Stevan Bakić polgármester és Slobodan Milošev igazgató jelenlétében, a jubileumi évforduló jelképeként 75 tűlevelű facsemetét ültettek. Az újonnan kialakított zöldterületen emléktáblát is elhelyeztek ennek az ünnepélyes gesztusnak a megörökítésére.

15348_6.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>