Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester nyitotta meg a térségünkben egyedülálló Porcelánmúzeumot

2022.09.21.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić ma ünnepélyesen megnyitotta a szabadkai Muzej porcelana iz naših kuća Egyesület által alapított Porcelánmúzeumot, amely a Corvin Mátyás utca 11. szám alatt található. A polgármester az esemény alkalmából kijelentette, hogy nagy tisztelettel fogadta Nikola Slavić, az egyesület elnökének felkérését a múzeum megnyitására, ahol, mint mondta, a 116 négyzetméteres kiállítótéren több mint 2000 rendkívül értékes, többnyire kézzel festett porcelán tárgy került kiállításra.

15346_1.jpg 

„Bízom benne, hogy az öt év alatt összegyűjtött porcelántárgyak, melyeket az elmúlt kétszáz évben használtak e területen, városunk és a tágabb közösség javát szolgálja, mind oktatási, mind turisztikai célok tekintetében” – hangsúlyozta a polgármester. 

Gratulált a múzeum alapítóinak, akik – mint mondta – nagy lelkesedéssel és szeretettel viszonyultak ehhez a projekthez.

15346_2.jpg

„Kívánom, hogy a Porcelánmúzeum alapítói maradéktalanul valósítsák meg küldetésüket ezzel a rendkívüli múzeummal kapcsolatban” – zárta szavait Bakić polgármester.

Nikola Slavić köszönetét fejezte ki a polgármesternek a múzeum megnyitására fordított időért, mert ezzel még inkább jelentőssé vált az általa vezetett egyesület számára rendkívül fontos nap.

15346_3.jpg

„Mi az egyesületben megálmodtuk ezt a napot, kitartóak, következetesek voltunk, és végre kivártuk, hogy a nyilvánosság elé tárhassuk a porcelánt, amit annyira megszerettünk. Úgy vélem, hogy nem porcelánraktár lesz ez a múzeum, hanem olyan tér, amely életre kel, kiegészül, gazdagodik majd nemcsak Szabadka, hanem Szerbia büszkeségére is. Hazánkban tudomásunk szerint nincs hasonló intézmény, de még a környéken sem. Voltak, igaz rövid ideig tartó kiállítások és galériák, de egyik sem tartós jelleggel" - mondta Nikola Slavić.

A múzeum porcelántárgyai manufaktúrák szerint vannak csoportosítva, olyan gyártók szerint, mint a Meissen, a Rosenthal, a Herendi, a Zsolnay, Altwien, Lomonosov és mások.

15346_4.jpg

Nikola Slavić arról is tájékoztatott, hogy a Porcelánmúzeum holnap, szeptember 22-én 10:00 órától lesz nyitva, a belépő 300 dinár, a diákoknak ingyenes a belépés.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>