Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette a szenzoros szobát és a kültéri tantermet a Kolevkában

2022.09.20.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Stojan Soković igazgató ma látogatást tettek a Kolevka Fejlődési Zavarokkal Küzdő Gyermekek Otthonában működő Zvezdice napköziben, ahol a közelmúltban Snoezelen szoba és kültéri felzárkóztató terem épült a városi költségvetés forrásaiból. Bakić polgármester kiemelte, hogy ez is olyan nap, amikor elmondhatja, hogy büszke munkatársaira és arra, hogy velük együtt minőségi munkát végzett a napközi igénybe vevőiért és dolgozóiért. Kijelentette, hogy a helyi önkormányzat e két projekt megvalósítására összesen 2,4 millió dinárt különített el - 1,7 millió dinárt az érzékelőszoba felszerelésére és 700 000 dinárt a kültéri tanterem építésére.

15344_1.jpg 

„Új épületek építésével, a régiek felújításával és azok világszínvonalú, a legkorszerűbb követelményeknek megfelelő felszerelésével javultak a bizonyos fejlődési zavarokkal küzdő gyermekek tartózkodási körülményei és a dolgozók munkafeltételei, azaz az intézményben nyújtott szociális védelmi szolgáltatások. Ezúton szeretném kifejezni köszönetemet a Szerb Köztársaság Kormánya Közberuházási Hivatalának, amely felismerte a Kolevka Otthonba történő beruházás szükségességét, és összesen mintegy 870 millió dinárt különített el erre a célra, valamint a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Veteránügyi és Szociális Minisztériumnak, amely további forrásokat különített el a létesítmények berendezésére” – hangsúlyozta. 

Azzal a megállapítással, hogy nem csak hazánkban, de talán az egész régióban is a Kolevka intézmény rendelkezik a tevékenységéhez szükséges legjobb adottságokkal, a polgármester kijelentette, hogy a helyi önkormányzat a szenzoros szobára és a kültéri teremre biztosított forrásokon túl, a Kolevka Otthon kereteiben működő Zvezdica napközi és a 18 év feletti értelmi fogyatékos személyek napköziotthona működtetésére is biztosított pénzeszközöket.

15344_2.jpg 

"Idén valamivel több mint 10 millió dinárt szánt az önkormányzat a Zvezdice napközi működtetésére és 10,67 millió dinárt a felnőttek számára Banija utcában fenntartott napközi működtetésére. A fejlődési zavarokkal küzdő gyermekek és értelmi fogyatékkal élő felnőttek támogatása egyben üzenet, hogy nincsenek egyedül, városuk velük van, és ez így lesz az elkövetkező években is.” – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester. 

Stojan Soković, az intézmény igazgatója elmondta, hogy a 18 évesnél fiatalabbakkal foglalkozó Zvezdice napköziotthonnak jelenleg 27 felhasználója van, a Banija utcában levő felnőttek napközi otthonában pedig 42-en vannak, és a Kolevka összesen 160 személyről gondoskodik.

15344_3.jpg 

A szenzoros szobáról és kültéri teremről részletesebb tájékoztatásra vonatkozó kérdésre Stojan Soković többek között elmondta, hogy az érzékfejlesztő szoba egy olyan interaktív tér, amely kifejezetten az érzékszervi integrációs zavarral küszködők látás-, hallás- és tapintási érzékeinek serkentésére szolgál, valamint minden foglalkozás a gyermekek egyéni szükségletei és az ösztönözni kívánt fejlesztési területek szerint vannak tervezve és  megvalósítva, a kültéri objektum pedig interaktív és egyéb műhelymunkák megtartására készült a Zvezdice napközibe járó gyermekek számára.

15344_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>