Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester átadta a serlegeket a Vajdasági Aranykesztyű ökölvívó torna győzteseinek

2022.09.18.

Ma este a szabadkai Sétaerdei Sportcsarnokban a döntő küzdelmekkel és a legjobbaknak járó trófeák átadásával ma este véget ért az ifjúsági olimpiai ökölvívás egyik legrangosabb versenye: a 40. Vajdasági Aranykesztyű, amelyen szeptember 14. és 18 között 21 ország 189 férfi és női ökölvívója mérte össze erejét. A férfiak kategóriájában a Vajdasági Aranykesztyűt az ukrán Dzsamal Kulijev, a nőknél a szerbiai válogatott tagja, Sara Ćirković nyerte. A torna nagy vándorserlegeit, valamint a bajnokoknak járó kupákat Szabadka polgármestere, Stevan Bakić adta át Kulijevnek és Sara Ćirkovićnak.

15340_1.jpg

Miközben elégedettségét fejezte ki amiért Szabadkát érte a megtiszteltetés, hogy házigazdája lehetett a jubileumi, 40. Vajdasági Aranykesztyű bajnokságnak, Bakić polgármester a torna záróünnepsége keretében kiemelte, hogy szerinte a Spartak Ökölvívó Klub és Szabadka város igazolták a bizalmat.

15340_2.jpg

„Gratulálok városunk minden sportmunkásának, aki részt vett e neves sportesemény megszervezésében. Felidézném, hogy az első Vajdasági Aranykesztyű bajnokság 1980-ban éppen Szabadkán lett megrendezve, és azt a szabadkai Danilo Jovanović nyerte meg. És gratulálok minden fiatal ökölvívónak is, akik részt vettek ezen a hagyományos tornán, amely sokuk számára egyben próbatétel is a közelgő, Spanyolországban megrendezésre kerülő világbajnokság előtt. Szabadka városa nagy hagyományokkal rendelkezik az ökölvívásban, és számos kiválóságot nevelt ki e nemes sportágban, mint Gyulai Lajos, Geza Tumbas, Pavle Šovljanski, Dragan Vujković és sokan mások, például Tomislav Antelj is, aki ma e bajnokság egyik szervezője. Örülök annak, hogy van utánpótlás is, mint a tehetséges Marko Pižurica, aki bronzérmet szerzett az idei Európa Bajnokságon, és ezzel bebizonyította, hogy nagy potenciál rejlik benne. Remélem, hogy vendégeink szép emlékekkel távoznak városunkból, a fiatal sportolóknak pedig sok sikert és jó szerencsét kívánok további pályafutásuk során“ – mondta Stevan Bakić polgármester.   

A szakmai zsűri a Vajdasági Aranykesztyű mellett kiosztotta a verseny további hagyományos díját is. Így a lányok között a legjobb technikával rendelkező versenyzővé az indiai Ravinát kiáltották ki, a legharcosabb páros díját az indiai Muszkan és a norvég Sunniva Hoffstad érdemelték ki, míg a legjobb hazai versenyzőnő elismerést Dragana Jovanović kapta. 

A férfiak kategóriájában a legtechnikásabb versenyző a kazahsztáni Murszal Nurbek volt, a legnagyobb harcot a döntő mérkőzésben láthattunk az indiai Dzsadimani Mandengbam és  Uszman Ansari között, külföldi versenyzőként a legjobbnak járó elismerés Baktijar Anarbaevet illette meg Kazahsztánból, míg a legjobb hazai versenyző Marko Pižurica, a szabadkai Spartak Ökölvívó Klub és szerb ökölvívó válogatott tagja lett.

15340_5.jpg 

A 40. Vajdasági Aranykesztyű bajnokságra, amelyen összesen 164 meccset játszottak, 25 csapat nevezett be az egész világból. A versenyzők 21 országból érkeztek: Azerbajdzsánból, Belgiumból, Bosznia és Hercegovinából, Bulgáriából, Horvátországból, Finnországból, Franciaországból, Németországból, Indiából, Olaszországból, Kazahsztánból, Macedóniából, Montenegróból, Norvégiából, Új-Zélandról, Skóciából, Szlovéniából, Szerbiából, Thaiföldről, Ukrajnából, és az Egyesült Államokból, míg négy országból: Alzsírból, Marokkóból (vízum-problémák miatt), Magyarországról és Szlovákiából nem jelentek meg a tornán.

15340_4.jpg

A 40. Vajdasági Aranykesztyű bajnokság első három napjában a mérkőzések az Ivan Sarić Műszaki Iskola tornatermében, míg az elődöntős és a döntős meccsek (szeptember 17-én és 18-án) a Sportcsarnokban lettek megtartva.

Vajdasági Aranykesztyű bajnokságot a szabadkai Spartak Ökölvívó Klub és a Szerbiai Ökölvívó Szövetség voltak, Szabadka Város Önkormányzata és a Szabadkai Sportszövetség támogatásával.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>