Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester Marijana Petrovićnak és Viktor Schreimannak adta át a Kis herceg-életműdíjat

2022.09.18.

Alkalmi műsorral kezdődött ma este a szabadkai Gyermekszínházban a művészeti eredményeivel és a bábszínház művészethez való hozzájárulásával világszerte nagy tekintélyt szerzett, idén 29. Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál. A Kis herceg-életműdíjat, amelyet a fesztivál a gyermekkultúra és előadóművészet fejlesztésében nyújtott kiemelkedő hozzájárulásáért ítél oda, Marijana Petrović színésznő, színházi szakértő, pedagógus és író, valamint Viktor Schreiman orosz-izraeli színházi rendező, színész, pedagógus, kritikus, vezető bábszínházi szakértő kapta. A díjakat - Mija Mijušković kiemelkedő montenegrói szobrász műalkotásait - Stevan Bakić, Szabadka polgármestere adta át.

15339_1.jpg

Bakić polgármester a megjelentekhez intézett beszédében emlékeztetett e rendezvény jelentőségére nemcsak Szabadka, hanem hazánk vonatkozásában is, valamint, hogy a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál hozzájárult a gyermekszínház és a színházművészet megerősödéséhez és hatással volt a kortárs gyermekszínházakra egyáltalán. 

„A szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál 29 éve zajlik, és azon kevés rendezvények közé tartozik a világon, amelyek megőrizték a folytonosságot, és nem szakadtak meg vagy lettek elhalasztva influenzajárvány vagy a Covid-19 járvány miatt. Idén is így van, a koronavírus, a gazdasági válság, az ukrajnai helyzet és az energiaválság ellenére. Összesen 11 ország színháza érkezik Szabadkára 14 előadással, amelyek színházi, elsősorban bábelőadásokkal szerepelnek, és bizonyára örömet okoznak majd gyermekeinknek.” – mondta Stevan Bakić.           

Az idei Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál a főprogram mellett tartalmas, sokrétű és színvonalas kiegészítő programmal, valamint tudományos fórummal is várja a látogatókat, 26 résztvevővel a világ minden tájáról. És mindezt a gyermekek és fiatalok színházának tiszteletére. És mindezt a szabadkai önkormányzat meghívására és vendégszeretetével - mondta Stevan Bakić. 

15339_2.jpg

„Kihasználom az alkalmat, hogy köszönetemet fejezzem a szabadkaiak nevében és a magam nevében a Művelődési és Tájékoztatási Minisztériumnak és a Tartományi Művelődési, Tájékoztatási és Vallásügyi Titkárságának a fesztivál támogatásáért. Ezúton is szeretném megköszönni a szabadkai Szabadegyetem vezetőségének és dolgozóinak a hagyományokra épülő fesztivál, valamint városunk számára más jelentős kulturális események igen sikeres megszervezését” – hangsúlyozta Stevan Bakić. 

A polgármester gratulált a díjazottaknak és minden vendégnek kellemes időtöltést kívánt Szabadkán, valamint, hogy a fesztivál ideje alatt megismerhessék a várost, amely toleranciájáról, a kölcsönös tiszteletről, a sokszínűségéről ismert, és szép élményekkel és emlékekkel térjenek innen haza. 

„Hozzáteszem, hogy a szabadkai önkormányzat továbbra is támogatja a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivált, és nagyon örülök annak, hogy a fesztivál ideje alatt Szabadka a 29. alkalommal lesz a világ bábszínházi és gyermekszínházi fővárosa, és a gyermekkor a legszebb formájában ismét elérkezett városunkba” – mondta Stevan Bakić. 

Marijana Petrović kitüntetett köszönetet mondott a „varázslatos díjért – a kicsiny, mégis nagy hercegért. 

15339_3.jpg

"Ha arra gondolok, hogy ki kapta ezt a díjat előttem, ilyen kicsiként olyan nagynak érzem magam, hiszen nagyon sokat tanultam az előttem elismerésben részesítettek legtöbbjétől, együttműködtem velük és barátkoztam, ezért ezt soha életemben nem fogok elfelejteni. Azt hiszem, ők most büszkék rám” – mondta Marijana Petrović. 

15339_4.jpg 

Victor Schreiman röviden ezt mondta: „Szabadka, Szerbia, Fesztivál, a szívem ti vagytok – éljen Szerbia!” 

15339_5.jpg

A szabadkai Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál 2022. szeptember 18. és 23. között kerül megrendezésre a szabadkai Szabadegyetem szervezésében.

15339_6.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>