Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: Továbbra is erősítjük népünk együttműködését a Drina mindkét oldalán

2022.09.13.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma találkozott Zlatan Klokićtyal a Boszniai Szerb Köztársaság európai integrációs és nemzetközi együttműködési miniszterével, Mlađen Cicovićtyal, a Boszniai Szerb Köztársaság Szerbiai Képviseletének vezetőjével, valamint a Boszniai Szerb Köztársaság több önkormányzatának képviselőjével. A találkozóra a Boszniai Szerb Köztársaság Napjai Szerbiában elnevezésű rendezvény alkalmából került sor, melynek keretében szeptember 8. és 14. között Szerbia tíz városában, köztük Szabadkán is bemutatásra kerül a Boszniai Szerb Köztársaság kultúrája, művészete, gazdasága és tudományos tevékenysége, valamint a befektetési lehetőségek és a Boszniai Szerb Köztársaság és a Szerb Köztársaság közötti együttműködési lehetőségek.

15335_1.jpg

Bakić polgármester a Városháza kék termében tartott megbeszélés után a médiának nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy tavaly februárban, szintén a Városházán folytatott megbeszélést Mlađen Cicovićtyal, és akkor megállapították, hogy Szabadka város nagyszerű együttműködési lehetőségekkel rendelkezik a Boszniai Szerb Köztársasággal, illetve egyes városaival és településeivel, továbbá, hogy Szabadka város területén számos rendkívül aktív hagyományápoló egyesület működik, amelyek hozzájárulhatnak az együttműködés erősítéséhez.

„Amint azt Mlađen Cicović és én bejelentettük, hogy számos terv, találkozó és közös tevékenység révén konkretizáljuk és mélyítjük az együttműködést, ez év júniusában Zoran Adžić, Gradiška polgármestere a munkatársaival látogatást tett a Szabadkai Vámszabad Övezetben és az Ametek cégnél, és ez az esemény a legjobb módon igazolta mindazt, amiben megállapodtunk. Szeretnék emlékeztetni, hogy akkor konkrét és építő jellegű megbeszélésekre került sor. Megragadom ezt az alkalmat is annak nyomatékosítására, hogy mindezek az események Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke által folytatott politika megvalósításának irányában zajlanak, az pedig a Boszniai Szerb Köztársaság és Szerbia közötti barátság és testvéri összhang politikája, valamint népünk egységének építése a Drina folyó mindkét oldalán” – emelte ki Bakić polgármester.


15335_2.jpg

Hozzátette: a Boszniai Szerb Köztársaság Napjai Szerbiában elnevezésű rendezvény keretében a szabadkai Városháza dísztermében tartják a Szabadkai Vámszabad Övezet bemutatóját.

„A Szabadkai Vámszabad Övezet a város büszkesége mind üzletmérlegét, mind megszervezését tekintve, és nagy örömmel mutatjuk be a Boszniai Szerb Köztársaságban élő barátainknak és testvéreinknek, hogyan működik és hogyan éri el ezeket az üzleti sikereket" – összegezte Stevan Bakić polgármester.

Zlatan Klokić köszönetet mondott Stevan Bakić polgármesternek és kollégáinak a szívélyes fogadtatásért, örömét fejezte ki, amiért megjelentek vezetők is a Boszniai Szerb Köztársaságból, valamint az önkormányzatok gazdasági osztályainak képviselői, mert a tárgyalás témája a Szabadkai Vámszabad Övezet, illetve, hogy hogyan sikerült kiépíteni és a jó gyakorlat példájaként hogyan lehet azt alkalmazni a Boszniai Szerb Köztársaságban.

15335_3.jpg 

"A legjobb a legjobbaktól tanulni, a legjobb pedig minden bizonnyal a Szabadkai Vámszabad Övezet. Bízom benne, hogy az elkövetkező időkben a Boszniai Szerb Köztársaság helyi önkormányzatai egy részének lehetősége nyílik saját gazdasági övezet kialakítására a szabadkai példa nyomán. Ez valóban egy minta arra, hogyan kell fejlesztenünk a gazdasági tevékenységet, mert Szerbia a legfontosabb külkereskedelmi partnerünk, és arra számítunk, hogy az ehhez hasonló események még inkább hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez a Drina mindkét partján” – tette hozzá Klokić.

Mlađen Cicović emlékeztetett arra, hogy 2013-ban kezdődött a Boszniai Szerb Köztársaság Napjai Szerbiában elnevezésű rendezvény megszervezése, és hozzátette, hogy idén nagy feladat állt a képviselet előtt, mert a Boszniai Szerb Köztársaság fennállásának 30. évfordulóját ünnepli, és a Boszniai Szerb Köztársaság elnöksége a Boszniai Szerb Köztársaság Napjai Szerbiában elnevezésű rendezvény tizedik, jubileumi programját szervezi Szerbia tíz városában, melyekkel a lehető legjobb módon szeretné bemutatni, milyen a Boszniai Szerb Köztársaság ma és milyen szeretne lenni a jövőben.

15335_4.jpg  

„Köszönetet szeretnék mondani Bakić polgármester úrnak, hogy megbízatása első napjától teljesíti azt a feladatot, amelyet maga elé tűzött, nevezetesen, hogy ösztönözze népünk együttműködését a Drina mindkét partján” – zárta szavait Mlađen Cicović.

A Szabadkai Vámszabad Övezet prezentációja mellett a Boszniai Szerb Köztársaság Napjai elnevezésű rendezvény keretében Szabadkán a Gyermekszínházban a Boszniai Szerb Köztársaság Gyermekszínházának Kralj Žabac című előadása látható, 19,00 órakor pedig a Szent Száva Szerb Művelődési Központban a kelet-szarajevói Katara zenekar ad koncertet.

15335_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>