Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Jövő év szeptember 1-jére befejeződik a Népszínház épületének rekonstrukciója

2022.09.13.

Igor Mirović, a Tartományi Kormány elnöke, Stevan Bakić Szabadka polgármestere, Ognjen Bjelić tartományi energiaügyi, építési és közlekedési titkár, valamint Miloš Maletić, a Nagyberuházási Igazgatóság igazgatója ma ellátogatott Mérges településre, ahol a Szabadka város közlekedési infrastruktúrájának kiépítése és rehabilitációja elnevezésű projekt keretében két utca kiépítésének munkálatai zajlanak, majd megtekintették a szabadkai Népszínház épületét. Igor Mirović, miután átadta Bakić polgármesternek a színházépület homlokzati munkáinak VIII/2. szakasza kivitelezéséhez szükséges pénzeszközök átutalásáról szóló szerződés mellékletét, kijelentette, hogy a Tartományi Kormány további 274 millió dinárral finanszírozza a megkezdett és sok évig elhúzódó projektek egyikének, a szabadkai Népszínház épületének átalakítása, rekonstrukciója és bővítése munkálatainak befejezését, valamint hogy a Tartományi Kormány vállalta a teljes összeg kifizetését és a projekt realizálását, hogy 2023. szeptember 1-jén, a mai megbeszélésük értelmében, gálakoncertet lehessen tartani a felújított épület megnyitóján.

15334_1.jpg

„Tekintettel arra, hogy a pénzügyeket teljesen rendeztük, sikerült biztosítani azt az összeget is, amelyet Szerbia kormányának és Szabadka városnak kellett volna biztosítania. Ezzel időt nyertünk, mert ha kivártuk volna ezt a két kormányzati szintet, akkor csak jövő év tavaszától lennének meg ezek a források. E gesztussal legalább hat hónappal korábbra, jövő év szeptember 1-jére tervezhetünk” – mondta Igor Mirović tartományi kormányelnök.

Hozzátette, hogy ezt követően azonnal megkezdődik a koncertterem kivitelezése is, amit szintén támogat a tartományi kormány.

„Fontos, hogy növelni fogjuk a színház dolgozóinak létszámát, mert most teljesen más feltételekkel és más lehetőségekkel rendelkeznek, gondolom, hogy nagyobb ambícióik is vannak, olyan elit színházat létrehozni, amelyre büszkék leszünk hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A kultúra sajátos támogatást igényel, és megkapja azt a tartományi közigazgatástól a következő években is. Nincs egyetlen befejezetlen épületünk, vagy el nem végzett, elsikkasztott munkánk, a pénzügyeinket pedig úgy rendeztük, hogy konkrét terveket tudjunk adni és az egyes munkák megvalósulását meg tudjuk ígérni." – emelte ki a tartományi kormányelnök.

15334_3.jpg

Közölte, hogy Szabadkán, valamint Tavankút, Kelebia, Visnyevác, Palics és Mérges településeken mintegy 8500 méter közlekedési infrastruktúra kiépítésének és rehabilitációjának finanszírozására 170 millió dinárt különített el a Tartományi Kormány a Vajdasági Nagyberuházási Igazgatóság révén csak erre az évre.

"Folytatnunk kell az eddig még kiaszfaltozatlan utcák aszfaltozását a szabadkai önkormányzat területén. Megállapodtunk, hogy forrást biztosítunk Mérges település összes még ki nem aszfaltozott utcájának aszfaltozására. Van pénzünk, együtt többet is tehetünk, jövőre még inkább törekedni fogunk e téren” – mondta Igor Mirović.

Bakić polgármester köszönetét fejezte ki a mai látogatásért, és emlékeztetett arra, hogy ez év márciusában Szabadka város 170 millió dinárt biztosított a Közlekedési infrastruktúra kiépítése és rehabilitációja Szabadka városban elnevezésű projekt megvalósítására Vajdaság AT Nagyberuházási Igazgatóságának pályázatán keresztül, amely hat utca kiépítésére, az Újvidéki út felújítására, a Népszínház épületének helyreállítására és a Palicsi-tó körüli elkerülő út felújítására vonatkozik, valamint, hogy az Újvidéki úton végzett 72 millió dinár értékű munkálatok befejeződtek, továbbá Sándor Helyi Közösségben a Milovan Glišić utcában a járdaépítés is, melyek értéke négymillió dinár.

„A projekt részeként útépítési munkák folynak Mérges településen a Rozika Vuković és a Meggy utcákban. A mai napon megbizonyosodtunk arról, hogy a kivitelezés a tervek szerint halad, az ott élők megelégedésére, akik szerint a helyi közösségben több mint tíz éve egyetlen utca sem épült ki. A Meggy utcában 1400 méter, Rozika Vuković utcában pedig 600 méter hosszúságban folyik az útépítés. Mindkét út három méter széles, a két utcában folytatott munkálatok összértéke 41,5 millió dinár. A projekt részeként még három utcában lesz útépítés, nevezetesen: a Július 4. utcában Kelebián, a Samobor utcában Kisradanovácon és a Jovan Zmaj utcában Visnyevácon.” – mondta Stevan Bakić polgármester.

15334_2.jpg

A polgármester a Népszínház épületének rekonstrukciójáról szólva elmondta, hogy több objektív ok miatt is - a Covid-19-járvány, az építőanyag-piaci árak, valamint az ukrán válság és az energiaválság miatt álltak le a munkák.

A Tartományi Kormánynak és elnökének, Igor Mirovićnak köszönhetően 275 millió dinár értékben biztosították a hiányzó pénzeszközöket, és a mai napon ünnepélyesen átadták nekem az átutalási szerződés mellékletét. Ez azt jelenti, hogy holnaptól ezek a források a számlán lesznek, és megvalósítjuk a VIII/2 szakaszt, mellyel várhatóan az épület minden részében befejeződik a munka, kivéve a koncerttermet, amely önmagában egy különálló egység, így a színház zökkenőmentesen tud majd működni a koncertterem rekonstrukciójától függetlenül is” – hangsúlyozta Bakić polgármester.


15334_4.jpg

Hozzátette: a Tartományi Kormány és elnöke, Igor Mirović számos alkalommal, minden területen segítette a szabadkai önkormányzatot, és hisz abban, hogy a jövőben is támogatni fogják, és ez a két kormányzati két szint – a tartományi és a helyi – közötti együttműködés legjobb példája.

„Ma is hangsúlyozom, mint mindig, hogy mindezt, amit tervezünk és megvalósítunk, a kialakult helyzetnek köszönhetjük, azoknak a feltételeknek, melyeket Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić béke, stabilitás és gazdasági haladás politikája és annak bölcs végrehajtása biztosít.” – emelte ki Bakić polgármester.

15334_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>