Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Szabadka Város Képviselő-testülete megtartotta 26. ülését

2022.09.08.

Szabadka Város Képviselő-testülete a Városháza dísztermében ma megtartott 26. rendes ülésén elfogadta a napirenden szereplő mind a kilenc pontot. A tanácsnokok, különösen az ellenzékhez tartozók körében nagy érdeklődést keltett a Palicsi Park Kft. 2022. évi működési tervének módosítására vonatkozó napirendi pont. Miután a testület megszavazta az erre vonatkozó határozatot, Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a sajtó képviselőinek elmondta: egyes ellenzéki tanácsnokok tudatosan vagy tájékozatlanságból sok mindent elhallgatnak felszólalásukban, és még az sem, amit elmondanak, nem fedi az igazságot.

15324_1.jpg

„A Palicsi Aqua Park, Spa és Wellnessközpont körüli vita teljesen felesleges volt, különösen nem helyénvalóan egyes ellenzési tanácsnokoknak a projekttel kapcsolatban tett megjegyzései, miszerint valaki állítólag „belenyúlkált a mézesbödönbe”. Az ellenzéki tanácsnok szószéknél kimondott állítása arról, ki értesítette a költségvetési felügyeletet, nem felel meg a valóságnak. Az igazság az, hogy a költségvetési felügyelet a mi közös meghívásunkra szállt ki, amit én és Pásztor István nyújtottunk be. Szintén valótlan az az állítás, miszerint a költségvetési felügyelet jegyzőkönyve az építési felügyelőnek lett továbbítva. A költségvetési felügyelőség jegyzőkönyve a Szabadka Város Képviselő-testülete és a Palicsi Park Kft. igazgatójának lett címezve“ – szögezte le Bakić polgármester.

Hangsúlyozva, hogy az egyes ellenzéki tanácsnokok által emlegetett csalások nem történtek. Mint elmondta, vannak ugyan bizonyos mulasztások, de azok a projekthez kapcsolódó műszaki tervekre vonatkoznak.

15324_2.jpg

„Nekem azt mondták, hogy egy ilyen méretű beruházásnál normális dolog, ha a tervekben vannak némi hiányosságok. A Palicsi Aquapark, Spa és Wellnessközpont felépítésének ötlete valóban kiváló, de amikor 2020-ban elkezdődött a projekt megvalósítása, sajnos először a koronavírus okozta világjárvány, majd a gazdasági válság sújtott bennünket, ami az árak többszörös növekedéséhez vezetett, és az építőanyagok, valamint sok más anyag is megdrágult. Aztán jött az energiaválság és az ukrán háború, de Szerbia biztosította a hiányzó forrásokat. Szabadka városa 113 millió dinárt különített el, így arra számítunk, hogy a projekt hiányosságai megszűnnek, és hamarosan befejeződik a Palicsi Aquapark, Spa és Wellnessközpont építése, annál is inkább, mert mi minden tőlünk telhetőt megteszünk, mert ez mindannyiunk közös érdeke“ - mondta Stevan Bakić polgármester.

15324_3.jpg

Két másik közvállalat működési tervének módosítása mellett a képviselő-testület ma megtartott ülésén meghozta Szabadka város 2022-2024. időszakra vonatkozó energiahatékonysági tervét, valamint a Szabadka Város Tehetséggondozó Költségvetési Pénzalapjának megalapításáról szóló rendeletet.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>