Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A képviselő-testület holnap tartja 26. ülését

2022.09.07.

„Szabadka Város Képviselő-testülete holnap tartja meg 26. rendes ülését, összesen kilenc napirendi ponttal, melynek kulcsszavai: a Palics, energia és tehetségek lehetnének“ – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza médiaközpontjában ma megtartott sajtótájékoztatón. A képviselő-testület 26. ülése csütörtökre, 2022. szeptember 8-án 9:00 órára lett összehívva.

15323_1.jpg

Az elnök elmondta, hogy a testület holnap dönt a Oalicsi Park Kft. 2022. évi működési terve módosításának és kiegészítésének jóváhagyásáról, ami első látásra talán egy rutinszerű döntésnek tűnhet, mivel Szabadka város valamennyi közvállalatának és közművállalatának éves terveire a képviselő-testület ad jóváhagyást, viszont ebben az esetben nem csupán technikai, rutinszerű dolgokról van szó, hanem egy komoly pénzösszegről és olyan problémák kiküszöböléséről, melyek megoldására évek, sőt évtizedek óta várunk.

„A Palicsi Park Kft. működési tervét azért kell módosítani, mert a vállalat költségvetése 230 millió dinárral lesz feltőkésítve az aquapark építésének folytatására és a régi termálvizes medence rendezésére. Ezt a pénzt a köztársasági költségvetésből kaptuk, míg a tartomány 36,5 millió dinárt folyósít a palicsi üdülőtelep szanálására. Palics település ezen része, amely az idegenforgalmi övezetben, közvetlenül a tóparton helyezkedik el, három évtized óta az enyészeté. Tehát egy olyan probléma megoldásába fogtunk, amivel harminc évig senki sem foglalkozott“ – mondta dr. Pásztor Bálint.

Hozzátette, hogy emellett a képviselő-testület 26. ülésén meghozza az önkormányzat három évre szóló energiahatékonysági tervét is.

15323_2.jpg

„Ezt a tervet minden három évben meghozzuk, és elsősorban az önkormányzat kezelése alatt álló intézményekre vonatkozik. Emlékeztetném a lakosságot, hogy az önkormányzat nemrégiben pályázatot hirdetett a családi házak energiahatékonyságának növelését célzó munkálatok támogatására, összesen 24 millió dinár összegben. A pályázatra 645 háztartás jelentkezett, és hamarosan várható, hogy döntés születik a támogatások ügyében“ – emelte ki dr. Pásztor Bálint.

Elmondta továbbá, hogy a holnapi ülésen a testület döntést hoz Szabadka Város Tehetséggondozó Költségvetési Pénzalapjának megalapításáról is.

„Az önkormányzat korábban is osztott ösztöndíjat a diákoknak és hallgatóknak, ezzel a rendelettel pedig tovább pontosítjuk az ösztöndíjak elnyerésének követelményeit és azokat még vonzóbbá tesszük. Az alap 100 ifjú tehetség: 20 egyetemi hallgató, 40 középiskolás és 40 általános iskolás diák fejlődését támogatja majd éves szinten összesen 2,5 millió dinárral. A holnapi ülésen döntünk néhány káderügyi kérdésben is, a képviselő következő, 27. ülése pedig október első csütörtökjére várható“ – zárta  beszámolóját dr. Pásztor Bálint.kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>