Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Ajándékot kaptak a város napján született babák

2022.09.02.

A város napján született babák meglátogatása és megajándékozása immár hagyománnyá vált. Srđan Samardžić városi tanácstag Stevan Bakić polgármester képviselőjeként és Nebojša Crnogorac, a városi képviselő-testület alelnöke dr. Pásztor Bálint, a városi képviselő-testület elnökének megbízásából, ma a járványügyi megelőző intézkedések tiszteletben tartása mellett a Szabadkai Közkórház üléstermében átadták az ott dolgozó illetékeseknek a szeptember 1-jén született babák anyukáinak szánt plaketteket, ajándékutalványokat és virágot. Idén öt baba született szeptember 1-jén - három lány és két fiú.

15317_1.jpg

„Szabadka önkormányzata követni igyekszik a Szerb Köztársaság Kormányának és Vajdaság Autonóm Tartomány Kormányának aktív intézkedéseit a szülői szerep támogatásában és a fiatal párok szülői szerepvállalásának ösztönzésében. Idén Szabadka város költségvetésében egymillió hatvanezer dinár összegű forrás van elkülönítve az orvosbiológiailag asszisztált megtermékenyítésre, illetve az in vitro megtermékenyítésre, vagy ahogyan leggyakrabban nevezik „az első gyermek fogantatásának negyedik próbálkozása.” – mondta Srđan Samardžić.

15317_2.jpg

Arról is tájékoztatott, hogy 24,4 millió dinár összegű forrás van elkülönítve az első gyermek után járó 10 ezer dinár összegű szülői pótlékra, valamint a várandósság 27. hetében a várandós nők megsegítésére 15 ezer dinár értékben.
„Minden egyén fontos célja, hogy megvalósuljon szülői szerepe, gyermeke legyen, nekünk pedig lokális közösségként, hogy városunk Szabadka és országunk Szerbia új taggal bővüljön, és együtt fejlődjünk, növekedjünk közösségként” – tette hozzá Srđan Samardžić.

Dr. Dušan Šulić, a Szabadkai Közkórház általános orvosi ügyekért felelős igazgatóhelyettese megköszönte az intézmény nevében a város folyamatos együttműködését és feltétel nélküli támogatását.

15317_3.jpg

„Örülök, hogy a város napjának megünneplésével együtt a babák születését is megünnepeljük. Ez alkalommal is szeretném kihangsúlyozni, hogy a várossal való együttműködés magas szintű és egyben meg is köszönni, hogy az önkormányzat folyamatosan támogatja a kórházat” – mondta dr. Dušan Šulić.

15317_4.jpg

2021-ben 1318 baba született Szabadkán, a 2021. szeptember 1. és 2022. szeptember 1. közötti időszakban pedig 1311.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>