Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette a szabadkai Prozivka lakótelepen épült, régóta várt orvosi rendelőt

2022.08.30.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere és Ivanka Beoković, a Szabadkai Egészségház igazgatója ma látogatást tett a Prozivka lakótelepen újonnan épült járóbeteg-rendelőben. A polgármester ebből az alkalomból elmondta, hogy a most épült, nagyon várt általános orvosi rendelő a több mint 9000 lakosú városnegyed felnőtt lakosságának egészségügyi alapellátását szolgálja.

15309_1.jpg

"A egyik legfontosabb szerepe, hogy tehermentesíti a szomszédos rendelők, a Kumičić utcai 2-es és a Belgrádi úton levő 1-es rendelők munkáját, így mindhárom minőségi egészségügyi ellátást tud majd nyújtani a lakosoknak. A rendelő négy korszerű orvosi szobával, terápiás szobával, egy váróval és egy egészségügyi intézmény megfelelő működéséhez szükséges egyéb tartalommal rendelkezik " – tájékoztatott Bakić polgármester.

Elmondta, hogy a Prozivka Helyi Közösség orvosi rendelőjének megépítésére vonatkozó szerződést a Szerb Köztársaság Kormányának Közberuházási Irodája és Szabadka Város Önkormányzata írta alá, és a projekt a POLIS - Szerbia helyi infrastruktúrája újjáépítésének támogatása elnevezésű projekt kereteiben valósul meg, amit a Munkaügyi, Foglalkoztatási, Veteránügyi és Szociális Minisztérium folytat a Közberuházási Irodával közösen, és a forrást a KfW Német Fejlesztési Bank adományából biztosították.

15309_2.jpg

"A 2021 júliusában megkezdett, és a nehéz körülmények, elsősorban a járvány, majd az ukrán válság és a gazdasági válság ellenére sikeresen befejezett munkálatok értéke áfával együtt 63,65 millió dinárt tesz ki" - mondta a polgármester.

Emlékeztetett arra, hogy Kisbosznia külvárosi településen ez év április vége óta ismét működik az orvosi rendelő, amelynek átalakítására és felújítására 5,2 millió dinárt különítettek el a város költségvetéséből.

„Büszkén mondhatom, hogy Szabadka önkormányzata mindent megtesz azért, hogy polgárai, függetlenül attól, hogy városi vagy külvárosi helyi közösségekben élnek-e, megkapják az őket megillető egészségügyi alapellátást. Az biztos, hogy a jövőben is így fogunk tenni, és szeretném megragadni az alkalmat annak hangsúlyozására, hogy mindezt nem valósíthatnánk meg, ha nem a béke és stabilitás politikája uralkodna, amit Szerbia elnöke, Aleksandar Vučić folytat.  És ahogy Vučić elnökünk mondja, a meghátrálás nem opció, harcolni fogunk Szabadkáért, harcolni fogunk Szerbiáért” – hangsúlyozta Stevan Bakić polgármester.

15309_4.jpg

Ivanka Beoković köszönetet mondott a polgármesternek és munkatársainak, hogy – mint mondta – sikeresen megvalósult a gyakorlatban a járóbeteg-rendelő felépítésének ötlete a Prozivka lakótelepen.

15309_3.jpg

„A rendelő hamarosan megkezdi a munkát, még csak bizonyos engedélyekre és jóváhagyásokra várnak, ami szokásos eljárás az egészségügyi intézmények üzembe helyezésénél. Úgy vélem, hogy az egészségügyi tevékenység végzése ebben az intézményben nagy örömet okoz mind a betegek, mind az orvosok és a többi alkalmazott számára, bár őszintén szeretném, ha polgártársaink egészségesek lennének, és minél kevesebbet használnák ezt a rendelőt, ahol teljes kapacitással nyolc orvos dolgozhat a kísérő egészségügyi személyzettel” – mondta többek között Ivanka Beoković.

15309_5.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>