Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester részt vett a közlekedésbiztonság népszerűsítésében Szabadka központi terén

2022.08.29.

Szabadka polgármestere, Stevan Bakić és Branko Stamatović, a Szerb Köztársaság Közlekedésbiztonsági Ügynökségének mb. igazgatója ma részt vett a Közlekedésbiztonsági Ügynökség és a Szabadkai Közlekedésbiztonsági Tanács közlekedésbiztonsági promócióján, amelyet Szabadkán a Szabadság téren, a Népszínház épületénél tartottak. A polgármester ez alkalommal kijelentette: mint ismeretes, 2021-ben Szabadka nyerte el a legaktívabb önkormányzatnak járó díjat a közlekedésbiztonság előmozdításában, és erre a mai akcióra a belvárosban éppen azért került sor, mert a díj egyúttal arra kötelez, hogy a polgároknak továbbra is a lehető leghatásosabb módon mutassuk be azokat a veszélyeket, amelyek nap mint nap érhetnek bennünket a forgalomban, anélkül, hogy ennek tudatában lennénk.

15308_1.jpg

"Ma azért vagyunk itt, hogy azoknak, akik szeretnék kipróbálni az itt látható szimulátorokat, a valósághoz legközelebbi módon mutassuk be azt, ami mindannyiunkkal megtörténhet egy közlekedési balesetben frontális ütközés vagy borulás esetén, illetve a biztonsági öv használatának fontosságát ezekben a helyzetekben. Az önkormányzat továbbra is nagy figyelmet fordít a közlekedésbiztonságra, arra törekedve, hogy felhívja a polgárok figyelmét a közlekedésben való részvétel veszélyeire, és a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A közlekedési kultúra a közlekedési szabályok betartását, illetve be nem tartását jelenti.” – hangsúlyozta a polgármester.
Kiemelte: a közlekedési balesetet szenvedők sérülése nem csak egyéni, hanem társadalmi probléma is.

15308_2.jpg

„Közösségként felelősek vagyunk azokért, akik közlekedési balesetet szenvedtek, és testi sérüléssel élnek. Kötelességünk megkönnyíteni mindennapi mozgásukat, lehetővé tenni felépülésüket, támogatni őket, hogy továbbra is a társadalmi közösség fontos és szükséges részei legyenek. Szeretném hangsúlyozni, hogy az önkormányzat a helyi közlekedésbiztonsági tanácson keresztül kommunikál a polgárokkal, amely igyekszik megvalósítani a lakosság mindazon kérését, javaslatát, amelyek összhangban vannak a jogszabályokkal és alkalmazhatók” – zárta gondolatait Stevan Bakić polgármester.

15308_3.jpg

Szeptember 1-je, a közelgő városnap alkalmából gratulálva a szabadkai polgároknak, és köszönetét kifejezve Stevan Bakić polgármesternek a Közlekedésbiztonsági Tanács előző évi programjának megvalósításáért, Branko Stamatović elmondta, hogy Szabadka a tervezett programot maradéktalanul megvalósította.

„Minden önkormányzatnak, így Szabadkának is van közlekedésbiztonságra szánt forrása. Az összes beszedett bírság 30%-a az önkormányzat költségvetésébe kerül a közlekedésbiztonság javítása érdekében. Szabadkán 89,7 %-os a biztonsági öv használata, ami meghaladja a szerbiai átlagot. Ez dicséretes, akárcsak a gyermekbiztonsági ülések használata, amely átlagosan 75%-os és Szabadka ezzel is meghaladja a szerbiai átlagot.” – mondta Stamatović.

Hozzátette, ami viszont negatívum és amire kiemelten oda kell figyelni, az a vezetés közbeni mobiltelefon-használat.

„Szabadkán kétszer annyit használnak mobiltelefont vezetés közben, mint az ország más önkormányzataiban. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség az előző időszakban jó együttműködést folytatott a szabadkai önkormányzattal és a Közlekedésbiztonsági Tanáccsal, amely innovatív programokat is megvalósít. Ma a városnap megünneplése alkalmából vagyunk itt a biztonsági öv használatának jelentőségét bemutató szimulátorokkal. Ezeknek a szimulátoroknak a célja, hogy ellenőrzött körülmények között megértsük, hogyan véd meg minket a biztonsági öv. A biztonsági öv használatának legnagyobb szerepe elsősorban az autó felborulása esetén van. Ellenőrzött körülmények között 22 másodperc alatt szimulálja az autó felborulását, az utast, illetve a vezetőt a biztonsági öv segítségével az ülésen tartva megmutatja, mennyire fontos és milyen működési elv mentén.” – mondta Branko Stamatović.

 15308_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>