Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Stevan Bakić polgármester megnyitotta az V. Szabadkai Félmaratont

2022.08.28.

Ma tartották meg az V. Szabadkai Félmaratont, amelyen a 13 országból érkezett mintegy 1.500 hivatásos és amatőr sportoló mellett hétszáz gyerek is részt vett. A versenyzők „Fuss a történelmen át!“ jelmondattal teljesítették az öt, tíz és huszonegy kilométeres távokat, a felnőtt futamokat pedig több, a gyermekek számára rendezett verseny előzte meg. A félmaratont Szabadka polgármestere, Stevan Bakić nyitotta meg, aki elmondta, a sportrendezvény szervezőinek és társszervezőinek nagy örömére az idén – e rendkívül nehéz és kihívásokkal teli idők ellenére is – közel háromszor több versenyző vesz részt, mint az első, és kétszer több, mint a második alkalommal rendezett Szabadkai Félmaratonon.

15305_1.jpg„Ez a tény egyebek között arról tanúskodik, hogy a Szabadkai Félmaraton szervezőinek és társszervezőinek: a Horizont Sportegyesületnek és a szabadkai önkormányzatnak azon szándéka, hogy a rendezvény megszervezésével Szabadka felkerüljön az atlétikai és szabadidős futóversenyek térképére, teljes mértékben megvalósult. A „Fuss a történelmen át!” jelmondattal megrendezett Szabadkai Félmaraton jól mutatja, hogy a sport és a szecesszió kombinációja lehet sikeres és érdekes is.” – mondta Bakić polgármester.

15305_2.jpg

Kihangsúlyozta, nagyon örül annak, hogy ez a Szabadka város számára igen jelentős sportesemény a Belgrádi Maraton után Szerbia második legnagyobb utcai futóversenyévé vált.

„Hiszem, hogy a szabadkai félmaraton továbbra is sikeresen népszerűsíti az egészséges életmódot, különösen a fiatalok körében, ösztönzi a szabadidősportot, megerősíti városunk kulturális örökségét és turisztikai potenciáljának fejlesztését. Köszönettel tartozunk az idei félmaraton szervezőinek, támogatóinak, önkénteseinek és promotőreinek – mindenekelőtt Stefan Todorovićnak és Nora Trkljának –, és minden versenyzőnek kívánom, hogy a lehető legjobb helyezést érje el” – mondta Stevan Bakić.      
A félmaraton futamban (21 km) Đuro Borbelj, az Apatini Atlétikai Klub tagja ért elsőként célba 1 óra, 14 perc és 32 másodperc alatt, a női konkurenciában pedig Nora Trklja volt a leggyorsabb, aki a félmaraton távot 1 óra, 28 perc és 46 másodperc alatt teljesítette.
A szabadkai városnapi ünnepségsorozat előjátékaként meghirdetett V. Szabadkai Félmaraton keretében a Szabadság téren - ahol a félmaraton rajtja és célja is volt - augusztus 27-én, szombaton versenybörzét nyitottak. amelyen a Szabadkai Félmaraton szimpatizánsai és támogatói vettek részt, és ugyanezen a napon került sor az első mobil kiállításra is „Szabadkai sportolók a történelemben” címmel, amelyet a Horizont Sportegyesület valósított meg a Szabadkai Városi Múzeummal együttműködésben.

15305_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>