Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette a palicsi kerülőút javításán végzett munkálatokat

2022.08.26.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Ognjen Golubović, a Szabadkai Útfenntartó, Várostervezési és Lakásüzemeltetési Közvállalat igazgatója és Goran Janković, a Vojput cég tulajdonosa és igazgatója ma megtekintették az Újvidéki út, vagyis a palicsi kerülőút javításán végzett befejező munkákat. Bakić polgármester elmondta, hogy a körülbelül öt kilométer hosszú és hét méter széles útburkolat felújításához 72 millió dinár lett elkülönítve, és a beruházás a Szabadka város közlekedési infrastruktúrájának kiépítése és felújítása elnevezésű projekt keretében vasul meg, amelyre az önkormányzat idén márciusban, Újvidéken kötött szerződést a Vajdaság AT Nagyberuházási Alapjával, mintegy 170 millió dinárnyi támogatásra.

 15303_1.jpg

„Tekintettel arra, hogy ez az út egyike azoknak, amelyeken keresztül a palicsi turisztikai övezet megközelíthető, a Palicsi-tó körüli körgyűrű megépítése kétségtelenül tovább erősíti Palics turisztikai kínálatát” – emelte ki Bakić polgármester.

Hozzátette, hogy e projekt keretében hamarosan megkezdődnek azok az útépítési munkálatok, amelyek hat utcát érintenek: a Milovan Glišić utcát Sándor HK-ban, a Rozika Vuković és a Meggy utcát Mérgesen, a július 4. utcát Kelebián, a Jovan Zmaj utcát Visnyevácon és a Samobor utcát Kisradanovácon.

„A munkálatok értéke körülbelül 88 millió dinár lesz. Szabadka város területén a közúti infrastruktúra egyenletes fejlesztése érdekében idén kiemelten kezeltük az utak építését az elővárosi településeken. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy kifejezzem köszönetemet a tartományi kormánynak és a tartományi kormány elnökének, Igor Mirovićnak azért a hatalmas támogatásért, amelyet Szabadka városának nyújtottak. A márciusban aláírt szerződésünk jól példázza a két kormányzati szint, a tartományi és a helyi kormányzat közötti a rendkívüli együttműködést” – hangsúlyozta ki Bakić.

15303_2.jpg

Elmondta, hogy jelenleg 17 utca építési dokumentációja van készülőben, ami lehetőséget teremt majd arra, hogy Szabadka Város Önkormányzata a közeljövőben újabb támogatásokra pályázzon a felsőbb hatalmi szinteknél.

„Ma is, mint mindig, felhívom a figyelmet arra, hogy a tervdokumentáció kidolgozásának, a tervezésnek, az építkezésnek, az újjáépítésnek, mindennek az alapja a béke és stabilitás politikája, amelyet Szerbia elnöke vezet. Aleksandar Vučić. Mindezt nem tudnánk megvalósítani, ha nem volna béke és stabilitás. Ez az oka annak, hogy nem csupán a mi városunk, de egész Szerbia képes gazdaságilag fejlődni“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

Goran Janković elmondta, hogy ennek az útszakasznak a felújítása csak egy újabb mutatója annak, hogy Szerbia mennyit fektet be az infrastruktúrába, és mennyire fontos ez hazánk és Szerbia polgárai számára.  

15303_3.jpg

„Idén felújítottuk a Horgos és Topolya közötti autóút 40 kilométernyi szakaszát és megkezdjük a fennmaradó 30 kilométer helyreállítását, továbbá befejeztük a Szabadka-Bajmok, a Sári - Nemesmilitics, a Nemesmilitics – Zombor, az Apatin - Zombor és a Zombor – Béreg szakaszokat is. Ezek valóban nagy, Szerbia ezen része számára jelentős beruházások, amelyek javítják az életminőséget, erősítik az ipart és idevonzzák a befektetőket. Elégedett vagyok azzal, hogy a jövőben is folytatódnak a közúti infrastruktúra beruházásai, és végre teljes mértékben tudjuk biztosítani a munka folytonosságát” – hangsúlyozta ki Goran Janković.

15303_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>