Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A városnap alkalmából szervezett programok ismertetése

2022.08.23.

A Szabadka város napjának megünneplésére szervezett gazdag nyolcnapos programot ismertették ma a Városháza Médiaközpontjában. Jasmina Stevanović, a szeptember 1-je alkalmából városnapi ünnepséget szervező munkacsoport tagja bejelentette a vasárnap, augusztus 28-án startoló 5. Szabadkai Félmaratont. Kiemelte, szeptember 1-jén az ünnepség a hagyományos zászlófelvonással kezdődik, a fúvószenekar fellépésével, majd a városi képviselő-testület megtartja díszülését. A gazdag zenei programsorban fellép Zorica Brunclik, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Szabadkai Szimfonikus Zenekar Stefan Milenković hegedűművész vendégszólistával.

15300_1.jpg

„Idén, mint az előző években is, olyan változatos programot igyekeztünk ezekre a napokra összeállítani, amelyek közül a szabadkaiak és városunk vendégei is találnak kedvükre valót. Már hagyománnyá vált, és az ünnepi rendezvénysorozat bevezetőjeként szerepel az augusztus 28-án, vasárnap 8.00-13.00 óra között tartandó Szabadkai Félmaraton, amely idén már az ötödik, és az eddig legtöbb regisztrált indulóval ünnepli jubileumát, hiszen 1400 futót várnak az utcákon kijelölt pályán” – mondta Jasmina Stevanović.

Az idei évben, a Szabadkai Félmaraton előtti napon – folytatta - megnyitják a „Futóvásárt”, és az is újdonság lesz, hogy közlekedésbiztonsági akciót is tartanak a Népszínház épülete előtt.

„Szeptember 2-án, csütörtökön délelőtt 10 órakor, a városnapi ünnepségsorozat részeként egy már hagyományos esemény is szerepel a tervben, a polgármester és a városi képviselő-testület elnökének látogatása a szabadkai szülészeten, akik megajándékozzák a város napján született babákat és édesanyjukat" – jelentette be Jasmina Stevanović.

15300_2.jpg

A háromnapos zenei program a városnapi ünnepség központi eseménye, amelyet rossz idő esetén a Sportcsarnokban rendeznek meg, tájékoztatott Jasmina Stevanović.

Szeptember 1-jén, csütörtökön a város központi terén 21 órai kezdettel a jó népzenét kedvelő minden polgártársunknak kínálunk kétórás jó hangulatot Zorica Brunclik fellépésével. Másnap, szeptember 2-án 21 órától a Szabadság téren felállított nagyszínpadon remek műsorral szerepel a "100 cigányzenekar". Szeptember 3-án a Szabadkai Szimfonikus Zenekar tart hagyományos hangversenyt, amelynek vendégeként Stefan Milenković hegedűművész is fellép – ismertette Jasmina Stevanović.

Ercsi Hargita turizmusért, beruházásokért és nemzetközi együttműködésért felelős városi tanácstag kiemelte, hogy a Szabadkai Félmaraton és a már hagyományosnak számító gyermek futóverseny mellett augusztus 29-én, hétfőn a Szabadkai Zsinagóga Alapítvány szervezésében A csillagok tündöklése alatt címmel hangverseny is lesz a Zsinagóga udvarában.

15300_3.jpg

„A gazdag városnapi rendezvénysorozatból kiemelném a Magyar Örökség díjas világhírű és egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar fellépését. Nagyon sok látogatóra számítunk, bizonyára nagyszerű lesz a hangulat” – mondta Ercsi Hargita.

A Szabadkai Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Miloš Nikolić elmondta, hogy a komolyzene gyöngyszemeiből készült a színvonalas repertoár.

15300_4.jpg

„Szólistaként legnevesebb hegedűművészünk, minden bizonnyal a világ egyik legjobbja, Stefan Milenković lép fel velünk. A karmester Mikica Jevtić, az új koncertmester pedig Kurina Viktória lesz” – mondta Miloš Nikolić.

Aleksandar Medaković, Szabadka Város Idegenforgalmi Szervezete igazgatójának tájékoztatása szerint idén valamivel több mint 6,4 millió dinárt különítettek el a város napjának megünneplésére.

15300_5.jpg

„Szeptember 1-3-án ingyenes gyalogtúrákat szervezünk 13.00 és 15.00 óra között városunk minden polgára és az itt tartózkodó látogatók számára. A turisztikai információs központ a városnapi ünnepség ideje alatt reggel 8 órától este 8 óráig meghosszabbítva fog működni” – mondta Medaković.

A városnapi ünnepség munkacsoportjának képviselői arra kértek mindenkit, aki kijön a térre, hogy ne vigyen üveget és alkoholos italt arra a területre, ahol a közönség tartózkodik.

Művelődési intézményeink az intézményeken belül is gazdag kulturális programmal készültek.

15300_6.jpg

„A rendezvénysorozat szerves részét képező, elsősorban a kulturális intézmények programjaihoz kapcsolódó eseményekről a polgárok a médián kívül Szabadka város honlapján is tájékozódhatnak. Röviden azonban itt is elmondjuk, hogy gazdag kulturális programmal készülnek, könyvbemutatókkal, kiállításokkal, előadásokkal, filmvetítéssel, mint eddig is a Népszínházban, a Gyermekszínházban, a Kortárs Galériában, a Múzeumban, a Városi Könyvtárban, a Lifka Sándor Art Moziban, a Danilo Kiš Alapítványnál, és lesz állatetetés az Állatkertben, ami főleg a gyerekek számára lesz vonzó” – tette hozzá Jasmina Stevanović.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>