Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: Ismét bebizonyítjuk, hogy Szabadka Európa

2022.08.19.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma találkozott az UEFA küldöttségével, az UEFA játékvezetői csapatának képviselőivel, valamint a norvég SK Brann Kvinner, a török ALG Spor és a szabadkai Spartak NLK labdarúgóklubok képviselőivel. A Női Bajnokok Ligája selejtezőtorna alkalmából került sor a városháza kék termében rendezett találkozóra, melynek keretében 2022. augusztus 18. és 21. között az UEFA 11. selejtezőcsoportjában Szerbia, Norvégia és Törökország bajnokai mérik össze erejüket Topolyán és Szabadkán, a Spartak NLK, a SK Brann Kvinner és az ALG Spor.

15298_1.jpg

A fogadáson Bakić polgármester rámutatott, hogy „amikor ismét megerősítjük, hogy Szabadka Európa, nagy megtiszteltetés a női labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőversenyének otthont adni és az elit labdarúgó verseny utolsó szakaszába utat találni törekvő csapatokat vendégül látni.”

„Konstruktív megbeszéléseket folytattunk, tapasztalatokat cseréltünk. Röviden bemutattam a selejtező torna résztvevőinek Szabadka város szépségeit és jelentőségét, üdvözöltem őket és sport szerencsét kívántam, de elmondtam azt is, hogy a szívem a szabadkai „galambjainkért” dobog, valamint, hogy olyan városba érkeztek, amely szereti és ismeri a sportot. És nem csak szereti, hanem ez a város sok országos, Európa- és világbajnokkal, olimpiai győztessel büszkélkedik, ez a város sportolók számos nemzedékét nevelte fel, és ezért jogosan viseli a „sport városa” jelzőt. Szabadkán ma is sporthangulat uralkodik, és azon kevés városok egyike, nemcsak Szerbiában, hanem a tágabb régióban is, ahol bármilyen sportág űzésére lehetőség van” – mondta Bakić polgármester. 

Hozzátette, a szívélyes találkozón arról is tájékoztatott, hogy a Spartak Sportklub a Szerb Köztársaság legnagyobb sportegyesülete, hogy a sportolók e város büszkesége, és mindig megragadja az alkalmat annak hangsúlyozására, hogy ők a legjobb nagyköveteink, mert - mint mondta - minden általuk nyert pont, gól, minden meccs és szett ennek a városnak a nevét is öregbíti.

15298_2.jpg

„Ebben a büszkeségben a futballnak is figyelemre méltó helye van. Városunknak e sportágban is nagy hagyománya van, mert a Szerb Köztársaság legrégibb futballklubja az 1901-ben alapított Bácska LK. Szabadkán egyébként vannak férfi és a női mezőnyben is Szuperliga-játékosok, és külön büszkeségünk a „galambok” – a Spartak Női Labdarúgó Klub, hiszen tizenhárom országos bajnoki címet szereztek, tizenkettőt egymás után, többszörös Szerb Kupa-győztesek. Ez egy olyan klub, amely országszerte páratlan.

A női futball olyan óriásai ellen versenyzett, mint a német Bayern és Wolfsburg, a spanyol Athletic, a svéd Göteborg, a holland Twente... Még mindig fáj nekem ez a tavalyi párharc a Twentével. Valamilyen furcsa módon kiestünk akkor, de a „galamboknak” most lehetőségük van begyógyítani a sebeimet, és megszerezni az első helyet. Sok sikert kívánok a torna többi résztvevőjének, kívánom, hogy érezzék jól magukat gyönyörű városunkban, a lehető legszebb emlékeket vigyék innen magukkal, népszerűsítsenek minket városaikban, országaikban, és egy nap jöjjenek vissza hozzánk.” – mondta Bakić polgármester.

A törökországi Gaziantep város ALG Spor labdarúgóklubjának képviselője, Kenan Kurteş megköszönte a házigazdáknak a kivételes fogadtatást és elmondta, hogy ők Törökország legutóbbi bajnoka a női labdarúgásban, amely a felemelkedés útját járja és nagy eredményeket szeretnének elérni.

15298_3.jpg 

„Gaziantep egy törökországi ipari város, és önkormányzatként és sportklubként is kifejezte szándékát, hogy még jobb kapcsolatokat alakítson ki Szabadkával és a Spartak Női Labdarúgóklubbal" - mondta Kurteş.

Bojan Arsić, az UEFA Bajnokok Ligája szabadkai selejtezőtornának igazgatója és a Spartak NLK főtitkára köszönetét fejezte ki Bakić polgármesternek a torna valamennyi résztvevőjének meleg fogadtatásáért.

15298_4.jpg

„A mai polgármesteri fogadás a verseny minden résztvevője számára világossá tette, hogy Szabadka nyitott és barátságos város. Szabadka ezekben a napokban a régió női labdarúgásának központja, és büszkék vagyunk rá, hogy ismét sikerült nagy csapatokat hoznunk városunkba. Átmentünk a bolgár Neli Lozeva, az UEFA delegáltja által végzett ellenőrzésen, és külön köszönetet mondok Szabadka városnak és Stevan Bakić polgármesternek, hogy támogatták és megértették az UEFA által a Városi Stadionnal kapcsolatban megkövetelt összes szabványt. A polgármester ismét megerősítette, hogy ő egy olyan ember, aki igazán szereti és érti a sportot” – emelte ki Bojan Arsić.

15298_5.jpg

Stevan Bakić polgármester és Bojan Arsić felkérte a szabadkaiakat, hogy augusztus 21-én, vasárnap 19 órától a városi stadionban szurkoljanak a Spartak női csapatának, amely a norvég SK Brann Kvinnerrel küzd a Bajnokok Ligájában való továbbjutásért. Tegnap egyébként Topolyán a norvég csapat legyőzte a török ALG Spor csapatát (1:0).

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>