Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: Úgy gondolom, hogy a gazdáknak már nincs okuk a Strossmayer utcában maradni

2022.08.18.

"Az első pillanattól fogva, ahogy az előző sajtótájékoztatón is elmondtam, az ajtóm nyitva állt a gazdák és Szabadka összes polgára előtt, azonban némi zavar volt a gazdákkal való kommunikációban. Most megbeszéltük, hogy közvetlenül beszélnek velem, közvetítő nélkül, és biztos, hogy nem lesz több félreértés. A megállapodás szerint a jövőben mindent megvitatunk, és az első lépés már hétfőn megtörténik, amikor a gazdálkodók képviselője, Miroslav Matković a tartományi kormány elnökével tanácskozik a lecsapolási díj és az aszálytámogatás témájában. Az ülésen magyarázatra kerül, hogy milyen jogi alapjai vannak a rendkívüli állapot kihirdetésének, a város ebben ugyanis korlátozva van, de kész és hajlandó minden ebbe az irányba mutató lépésre. Mindent, amiben megállapodtunk, átadnak a többi érintettnek, és úgy gondolom, nincs okuk a Strossmayer utcában maradni” – mondta Stevan Bakić, Szabadka polgármestere a szabadkai mezőgazdászok öttagú küldöttségével való találkozása után a Városháza Médiaközpontjában tartott sajtótájékoztatón.

15296_1.jpg

A polgármester kihangsúlyozta: a tárgyalások itt még nem értek véget, vagyis a gazdák és a helyi önkormányzat közötti kommunikáció még ezután következik.

15296_2.jpg

"Az önkormányzat készen áll arra, hogy saját hatáskörén belül segítsen az aszály miatt kárt szenvedőknek, különösen a kukoricakultúra esetében. Elmagyaráztam az embereknek, hogy én felelek ennek a városnak a pénzügyeiért, hogy ők a szabadkai társadalmi élet részei, és meg kell érteniük engem, hogy vannak más területek is, mint az oktatás, a szociális védelem, a kultúra és a sport, és hogy városunknak működnie kell. Gondoskodnom kell arról, hogy mindenkinek segítsek, akit segíteni kell, különös tekintettel a szerződéses kötelezettségek teljesítésére. A költségvetés stabilitásáról is gondoskodnom kell, és ez egyelőre sikerül is. Kemény ősz és tél vár ránk. Vannak olyan szociális esetek, akik nehéz helyzetben vannak, és nekem kell számot vezetnem azok tüzelőjéről, akik nem tudják azt önerőből beszerezni, a város kell, hogy segítsen nekik. Mindannyiuknak meg kell értenie engem: egyrészt nem engedhetem, hogy a város anyagi gondokba kerüljön, másrészt kötelességem mindenkinek segíteni” – szögezte le Bakić polgármester.

Miroslav Matković a sajtótájékoztató és a gazdákkal folytatott tárgyalások után kijelentette: - a gazdák kivonulnak.

15296_3.jpg

„Elégedetlenek vagyunk az egész helyzettel, önkormányzati és köztársasági szinten egyaránt. De ki kell mennünk a földjeinkre, a gazdaságunkra és az állatállományunkhoz, folytatnunk kell a munkánkat. Ha ezt megtettük, jövő héten újra találkozunk a polgármesterrel, hogy megtudjuk, mi a további lépés. Nem adjuk fel követeléseinket, és folytatjuk a tárgyalásokat. Szeretnék elnézést kérni a polgároktól ezért a zavarásért, és elmondom, hogy ez nem provokáció volt, semmi nem volt szándékos, és erre a szükség kényszerített minket" - mondta Matković.

15296_4.jpg

A gazdálkodókkal folytatott megbeszélésen részt vett Kern Imre alpolgármester, Zagorka Panić polgármesteri tanácsos, városi menedzser, Bognár Pásztor Hajnalka, mezőgazdaságért felelős városi tanácstag és Dragutin Soković tanácsnok, az állami földek bérbeadásával foglalkozó bizottság elnöke is.

 

 

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>