Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A városi képviselő-testület 25. ülésének bejelentése

2022.08.03.

„Szabadka Város Képviselő-testülete holnapra összehívott 25. rendes ülésének napirendjén 35. pont szerepel. Az első a záróhatározat meghozatala Szabadka város költségvetésének az idei év január 1. és június 30. közötti időszakban történt megvalósításáról szóló beszámoló elfogadásáról. Ezzel kapcsolatban ugyanazt mondhatom, amit a tavalyi zárszámadás elfogadásakor, meg a költségvetés teljesüléséről szóló előző féléves beszámolók elfogadásakor, hogy a költségvetés rendkívül jól valósul meg, ami egyrészt a polgároknak köszönhető, hiszen ők fizetnek vagyonadót és az abból származó adóbevétel magasabb a korábbinál, függetlenül attól, hogy nem emeltük meg az ingatlanadó alapot. Ez azt jelenti, hogy a polgárok fizetési kötelezettségek iránti fegyelmezettsége nőtt a korábbiakhoz képest, amiért köszönettel tartozunk nekik.” – mondta dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke a Városháza médiaközpontjában a képviselő-testület holnapra, 2022. augusztus 4., csütörtök, 9,00 órai kezdettel összehívott 25. ülése alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

 15284_1.jpg

Kiemelte, hogy másrészt a költségvetés annak köszönhetően is jól realizálódik, hogy a gazdaság Szabadkán ezekben a rendkívül nehéz időkben is jól működik.

"A városi költségvetésnek a bérek után fizetendő adóból is bevétele származik, és a gazdaság működésének a következménye a bérkifizetés és a bérekre kivetett adó egy részének befizetése, harmadrészt pedig a polgárok és a gazdaság mellett köszönettel tartozunk a városi közigazgatásnak is, amely a jó gazda gondosságával nagyon takarékosan költi a költségvetési eszközöket, és ennek köszönhető ez a jó eredmény.” – hangsúlyozta.

A képviselő-testület elnöke arról is tájékoztatott, hogy az ülés napirendjén két részletes szabályozási terv meghozatala szerepel.

„Kisebb módosításokról van szó, néhány technikai dologról, az egyik szabályozási terv a Jovan Mikić utca és a vasúti folyosó között a Szegedi úttól a Tesla utcáig terjedő területre vonatkozik, a második pedig a belvárosra, többek között a műjégpálya lefedésének tervével kapcsolatosan, de sajnos ne számítsanak arra, hogy ez hamarosan megtörténik, azonban megteremtődtek a feltételek egy mélygarázs megépítéséhez a Szabadegyetemnél.” – mondta.

15284_4.jpg 

„A holnapi ülésen többek között határozatot hozunk mind a 13 közvállalat, közművállalat és k.f.t. működési terve megvalósulási fokáról szóló beszámoló jóváhagyásáról, valamint a nyereségeik felosztásáról. A közvállalatok túlnyomó többsége nyereséggel működött az elmúlt évben, egy kivételével, amelynek esetében teljesen érthető és azt kell mondanom, hogy indokolt, hogy bizonyos globális körülmények, illetve a válság miatt nem tudtak pozitívan működni.” – mondta, majd hozzátette, hogy a tanácsnokok a holnapi ülésen néhány kinevezéssel kapcsolatos döntést is meghoznak.

Dr. Pásztor Bálint bejelentette azt is, hogy szeptember 1-jén díszülést tart a városi képviselő-testület a város napja alkalmából, a következő rendes ülést pedig szeptember második csütörtökére hívja össze.

  

 

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>