Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester átadta a serleget a Dužijanca ügető verseny idei győztesének, Branislav Jokićnak

2022.07.24.

A városi lóversenypályán, kétnapos program keretében tartották meg a Dužijanca ügetőversenyt, a Bácska Lovasklub szervezésében. A rangos versenyt Nikola Jokić Amy Del Duomo nevű lova nyerte meg Vladimir Pribić zsokéval. A futam nagy serlegét Szabadka polgármestere, Stevan Bakić Branislav Jokićnak, Nikola Jokić édesapjának adta át.

Bakić polgármester az egybegyűltekhez szólva emlékeztetett arra, hogy több mint fél évszázad telt el azóta, hogy a Dužijanca városi ünneppé vált, és 1968-ban az ünnepi felvonulás éppen erről a helyről, a városi lóversenypályáról indult el.

“A búza mindig is a legnagyobb kincsünk volt, és különösen nagy kincs ma, a világválság idején, míg a ló az ember egyik legnemesebb segítője volt a kemény munkában, és a legértékesebb dolog minden birtokon. Ma már a mezőgépek és a modern technika felváltották a lovakat a szántóföldeken, de a Dužijanca ünnepének továbbra is elmaradhatatlan szereplői maradtak” – mondta Stevan Bakić.

Megemlítette, hogy három nappal ezelőtt a Dužijanca Újvidéken is bemutatkozott, az Európa kulturális fővárosa rendezvénysorozat keretében.

“Ma tartották a záróünnepséget Újvidék főterén, a Köztársaság téren, ami csodálatos volt. Magam is ott voltam, a szabadkaiakkal, és csak gratulálni tudok nekik” – mondta Bakić polgármester.

Bakić polgármester köszöntötte az egybegyűlteket ezen a mai rendezvényen, amelyen szép számban jelentek meg a lovas sportok szerelmesei.

“Köszöntök minden tisztelt vendéget, különösen a zombori Jokić családot. Sok sikert kívánok a verseny résztvevőinek, és hogy valóra váljon minden lótenyésztő, lovas, edző és lótulajdonos álma: hogy a koszorú, a Dužijanca hagyományos díja, az ő lovának nyakába kerüljön” – mondta Bakić.

A Dužijanca futam szervezője nevében a jelenlévőket Miodrag Zagorac üdvözölte. Köszönetet mondott mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult a rendezvény sikerességéhez, a verseny résztvevőinek pedig jó eredményeket és új rekordokat kívánt.

A Dužijanca igazgatója, Marinko Piuković emlékeztett arra, hogy a Dužijanca az aratás befejezésének ünnepe, egyik legjelentősebb eseménye pedig a lóverseny.

„Büszkék vagyunk Szabadka városra és a Bácska Lovasklubra, amiért ezt a versenyt és ezt a sportot e rendezvény kereteiben is ápolják , és minden versenyzőnek minél jobb eredményeket kívánok” – mondta Piuković. 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>