Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester nyitotta meg a békovai Falujátékok Határok Nélkül rendezvényt

2022.07.17.

Ma tartották Békován, a Szent Száva Általános Iskola melletti parkban a 13. Falujátékok Határok Nélkül rendezvényt az Együtt Mozgatjuk a Falut Egyesület szervezésében. Az egész napos versenyen 10 edzőpályán, vidéki motívumok és kellékek, mint a szalma, gólyalábas, karikа, óriáscsúzli, traktor, kukorica ihlette játékokban, 20 hat-hat fős szabadkai és környékbeli, valamint egy belgrádi csapat versenyzett. A megnyitón Stevan Bakić, Szabadka polgármestere elégedettségét fejezte ki, hogy idén is részt vesz a rendezvényen, amely az elmúlt 13 évben az eredeti falusi hagyományok megőrzésének színvonalas és szórakoztató módjaként vált felismerhetővé.

15259_1.jpg

„Örülök, hogy ismét Önökkel lehetek egy újabb Falusi Játékok Határok Nélkül megnyitóján. Tavaly meggyőződhettem arról, hogy mennyi szeretettel és elkötelezettséggel szervezik, és milyen színvonalasan és jól bonyolítják le. Ennek a rendezvénynek nagy hagyománya van, és külön örülök, hogy a 20 regisztrált csapat között kedves belgrádi vendégeink is vannak, ami megerősíti az ezekben a játékokban rejlő lehetőséget, hogy olyan turisztikai attrakcióvá nőhet ki, amely kiváltja a hazai és a nemzetközi figyelmet" – hangsúlyozta Stevan Bakić.

Vannak egyesületek és személyek – mondta –, akik az egészséges falusi élet, a régi mesterségek megőrzését szorgalmazzák.

15259_2.jpg

„Ezért ezeket az egyesületeket és személyeket támogatni kell erősen, hiszen Békova nekik köszönhetően regionális központtá válhat mindazok számára, akik a kézműves mesterségek, régi szakmák és az egészséges vidéki élet iránt érdeklődnek. A kezdetektől részt vesznek benne a legkisebbek is, ami nagyon fontos, és ők ma délután a mini falujátékokon versenyeznek. Egy másik nemes jellegű akció szintén a gyermekekhez kapcsolódik, a pénzgyűjtés a Daganatos Gyermekek Szüleinek Országos Egyesülete javára, ezért kérek minden résztvevőt és látogatót, hogy keresse fel a NURDOR standját és lehetőségeihez mérten segítsen. Nincs kétségem afelől, hogy ezek a játékok a verseny rész mellett ebben a humánus akcióban is sikeresek lesznek” – mondta Stevan Bakić.

A 13. Békovai Határok Nélküli Falujátékokat megnyitva a polgármester minden résztvevőnek eredményes versenyzést, kellemes együttlétet kívánt és jó szórakozást a záróprogramon.

Marina Malagurski az Együtt Mozgatjuk a Falut Egyesület nevében és a saját nevében köszönetet mondott a városnak és Stevan Bakić polgármesternek, akinek támogatása nélkül – mint mondta – nehéz lett volna a falujátékokat megszervezni.

15259_3.jpg

„Szeretnék köszönetet mondani minden szponzornak, résztvevőnek és önkéntesnek, mindazoknak a cégeknek, akik bármilyen módon segítettek bennünket, hogy ez a rendezvény megvalósulhasson. Célunk a barátkozás mellett a falusi hagyományok megőrzése és az adománygyűjtés a Daganatos Gyermekek Szülei Országos Egyesülete számára” – mondta Marina Malagurski.

15259_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>