Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester köszönőlevelet kapott a Nikola Tesla Napok támogatásáért

2022.07.16.

A kilencedik Nikola Tesla Napok alkalmából egész napos művelődési, innovatív és sport rendezvényt szervezett Szentkúton a szabadkai Lika Egyesület. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, az Egyesületnek a rendezvény fantasztikus lebonyolításához gratulálva, elmondta, nagy örömére szolgál, hogy idén is részt vehetett a Szűz Mária Mennybemenetele templom kapujában tartott ünnepségen, amely köré a szerb nép több mint egy évszázada gyűlik össze.

 15258_1.jpg

"Nikola Tesla személyisége összekovácsol minket, és büszkévé tesz, hogy a világtörténelem egyik legragyogóbb tudósának honfitársai vagyunk. A Lika Egyesület nagyszerűen szervezi ezt az eseményt, és szeretném megragadni az alkalmat, hogy gratuláljak nekik a Nikola Tesla képmásával díszített éremhez, amelyet a philadelphiai Tesla Tudományos Intézettől kaptak” – mondta Stevan Bakić.

Kiemelte, hogy az Egyesület az elmúlt években sokat tett, és igazán megérdemelte ezt az elismerést.

15258_2.jpg

"Itt, ahol ma összegyűltünk, bemutatták nekünk a likai hagyományokat, zenét, táncot, mindazt, amit a szívükben hordoznak, és büszkeséggel emlékezve elődeik hagyatékára legalább egy napra elénk tárták örökségüket." Szívből köszönöm, hogy bemutatták nekünk, polgártársaik és vendégeik előtt, ezt a gazdagságot. Szeretném, hogy még sokáig legyünk barátok, és még sok évig ünnepeljünk egészségben és örömben” – mondta Stevan Bakić.

 Miloš Borjan, a Lika Egyesület elnöke köszönőlevelet adott át a városnak és Stevan Bakić polgármesternek a szabadkai Nikola Tesla Napok rendezvényhez való hozzájárulásért és támogatásért.

15258_3.jpg

Köszönetet mondott a tíznapos rendezvény minden résztvevőjének, amelyen többek között 70 gyermek, valamint számos hazai és határon túli sportoló, művész, újító vett részt.

A hagyományos babgulyás ebéd bevételét idén is humanitárius célokra fordítják.

 15258_4.jpg

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>