Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A képviselő-testület holnap tartja 24. ülését

2022.07.06.

„Szabadka Város Képviselő-testülete holnap megtartja 24. rendes ülését, amelyen 20 napirendi pont szerepel. A testület többek között dönt a díszpolgári cím adományozásáról, amelyre az idén dr. Somogyi Sándor emeritust, a gazdasági és mezőgazdasági tudományok doktorát jelölték, aki évtizedekig tanított a Szabadkai Közgazdasági karon, de más hazai és külföldi egyetemeken is. Több évtizednyi tudományos ténykedése mellett Somogyi tanár úr a közéletben is aktív szerepet vállalat” – mondta el dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke, a Városháza médiaközpontjában ma megtartott sajtótájékoztatón, amit a képviselő-testület csütörtökre, július 7-ére összehívott 24. ülésének bejelentésére tartott.

 15240_1.jpg

Dr. Pásztor Bálint elmondta, hogy a holnapi ülésen a díszpolgári cím mellett döntenek majd a Pro Urbe díj odaítéléséről is.

“Az idei Pro Urbe díjasok: prof. dr. Ivanović Josip, a Magyar Tannyelvű Tanítóképző kar dékánja, korábban a Svetozar Marković Gimnázium és a Paulinum tanára, Murényi Mátyás, karmester, zenepedagógus, városunk zenei életének egyik meghatározó alakja, a harmadik díjazott pedig Miroslav Vojnić Hajduk – Marači, koreográfus” – mondta dr. Pásztor Bálint. 

 Hozzátette, hogy a „Pro urbe” latinul annyit jelent: a városért, és ezt az elismerést azok érdemlik ki, akik az elmúlt évtizedekben végzett tevékenységükkel elkötelezték Szabadka lakosságát.

“Mindezeket a javaslatokat az elismeréseket odaítélő bizottság egyhangúlag támogatta, és remélem ez a holnapi képviselő-testületi ülésen is így lesz, a  díjakat pedig szokás szerint a polgármesterrel közösen adjuk majd át szeptember elsején, a képviselő-testület városnapi díszülésén” – tette hozzá dr. Pásztor Bálint.

A képviselő-testület holnapi ülésén az elnök szavai szerint e döntések mellett a testület határozatokat hoz két részletes szabályozási terv kidolgozásáról.

 15240_2.jpg

“Az egyik részletes szabályozási terv a Frangepán és a Szép Ferenc utca, a Tito marsall fasor és a Peter Leković utca közötti területrészre vonatkozik. Itt az általános településrendezési tervvel történő összehangolásról van szó, amivel szabályozni kívánjuk az építkezést, ebben az esetben a sugárút környékén. Rendkívül fontos, hogy rendet teremtsünk, hogy az építkezés ne legyen olyan kaotikus, mint bizonyos korábbi időszakokban. E tervmódosítással kizárjuk annak lehetőségét, hogy az építtető manipuláljon az épületek megengedett maximális magasság és a szintek száma között, illetve, hogy megfelelő átmenetet biztosítsunk az épületek magasságát illetően” – magyarázta el dr. Pásztor Bálint.

A másik részletes szabályozási terv a Makszim Gorkij utca, a Belgrádi út, a Blaško Rajić és a Zentai út közötti városrészre vonatkozik.

“Itt elsősorban a Radić fivérek utcájáról van szó, és hogy a tervet összehangoljuk a műemlékvédelmi intézet által megadott feltételekkel, a belváros kulturális örökségének megóvása érdekében. Tehát szeretnénk megóvni a Radić fivérek utcáját” – szögezte le dr. Pásztor Bálint.

Emellett, döntünk négy közvállalat működési terve módosításának jóváhagyásáról, illetve néhány kinevezésről.

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>