Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester fogadta a sikeres fiatal robotépítőt

2022.07.06.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere ma a Városháza zöld termében fogadta Aleksa Stevanovićot, az MI robotépítő csapat tagját, amely megnyerte az idei, Franciaországban megrendezett EUROBOT 2022 európai versenyt. Bakić polgármester gratulált Aleksa Stevanovićnak, az újvidéki Műszaki Tudományok Kara hallgatóiból álló hat fős csapatának és oktatóinak a franciaországi bajnokságon szerzett aranyéremhez, amelyen 26 ország 110 csapata vett részt. A polgármester alkalmi ajándékkal, a Szerbia története című könyvvel ajándékozta meg a fiatal robotépítőt, aki egyébként Szabadka város ösztöndíjasa.

15239_1.jpg

"Ez egy kivételes eredmény, amely az általános és középiskolákban, valamint a karokon folyó oktatás minőségét, tudományunk erejét és oktatóink képességeit bizonyítja, mint ahogyan azt is, hogy milyen magas szinten van Szerbiában az információs technológiák ismerete, hiszen ezek a fiatalok a sokszorosan gazdagabb és fejlettebb országok csapatait győzték le” – emelte ki Stevan Bakić.

A polgármester köszönetet mondott Aleksa oktatóinak, hogy kiválóan adták át a tudást a fiatal tehetségeknek.

15239_2.jpg

„Ez alkalommal is szeretném megkérni a szabadkai fiatalokat, vegyenek példát Aleksáról és társairól, Szabadka pedig egyértelműen megerősíti, hogy gazdag a tudomány, a sport és a kultúra terén fiatal tehetségekben, hogy városunknak és Szerbiának nem kell aggódnia jövője miatt. Erről szívesen beszélek, és erről a médiának is be kell számolnia, hogy a médiatér megteljen ezekről a fiatalokról szóló cikkekkel, akik Szabadka és Szerbia jövőjét jelentik” – mutatott rá Stevan Bakić.

Sok sikert kívánt az életben és a munkában e tehetséges szabadkai fiatalembernek, a Műszaki Tudományok Kara másodéves mechatronika szakos hallgatójának, akire minden polgártársa büszke lesz.

Aleksa Stevanović köszönetet mondott a polgármesternek a fogadásért, majd röviden elmesélte az újságíróknak a sikerhez vezető utat a franciaországi versenyen.

15239_3.jpg

„Múlt év októberében csatlakoztam az MI robotikai csapathoz, amely évek óta épít robotokat az EUROBOT versenyre. A csapat három mechatronikus hallgatóból áll, akik mesterképzésben vesznek részt, és három másodéves mechatronikus hallgatóból. Keményen dolgoztunk ez év májusáig, amikor is az országos versenyen szerepeltünk. Az ott elért első hellyel továbbjutottunk és két újvidéki csapat, a Memristor és a +381robotics. Az elődöntőben a legerősebb francia csapattal mérkőztünk meg, ami némi nehézséget okozott számunkra, de olyan új stratégiákkal, amire nem számítottak, sikerült leküzdeni őket. A döntőt az osztrák Dynamix csapata ellen vívtuk, akiket kettő-nullára győztünk le – mondta Aleksa Stevanović.

Köszönetet mondott minden szponzornak, valamint Szabadka városnak, és reményét fejezte ki, hogy a jövőben is meglesz a támogatásuk.

A franciaországi EUROBOT 2022 verseny bajnokcsapatát Aleksandar mellett Aleksandar Kičić, Slaven Petković, Srđan Apostolović, Andrija Mirosavljev és Aleksandar Lalić alkotta.

15239_4.jpg

A fogadáson részt vett Srđan Samardžić, a városi tanács gazdaságért felelős tagja és Jasmina Stevanović, a Társadalmi Tevékenységek Titkárságának titkára.

 

 

 

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>