Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester: A zene évszázadok óta összeköt bennünket ebben a városban

2022.06.23.

Remek hangversenyt adott ma este a Szabadkai Szimfonikus Zenekar kamaraegyüttese, a Városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. Dejan Savić karmester vezényletével a Mozart-est elnevezésű hangversenyen a neves osztrák zeneszerző és zongoraművész híres művei csendültek fel – a Titusz kegyelme című opera nyitánya, az A-dúr klarinétverseny és a 40. g-moll szimfónia. Szólistaként az egyik legtekintélyesebb klarinétművész, Aleksandar Tasić lépett fel. A hangverseny kezdete előtt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere szólt a jelenlévőkhöz, örömét kifejezve, hogy velük együtt élvezheti a Zene Világnapja alkalmából rendezett rendkívüli zenei eseményt.

15223_1.jpg

„A zene évszázadok óta egyesít bennünket e a városban, mert nem ismer határokat, egyetemes nyelvet beszél, és áthidal minden különbséget. Ez az este tele lesz érzelmekkel, melyeket Mozart nagyszerű szerzeményei váltanak ki a kiváló Szabadkai Szimfonikus Zenekar előadásában, amely minden fontos városi rendezvényen való szereplésével büszkeséget vált ki bennünk. Egy ilyen zenekar jelentősége városunk számára óriási, és a kultúra és annak minősége felsorakoztat bennünket a nagyvárosok és a világ metropoliszai mellé.” – hangsúlyozta Bakić polgármester.

Kitért arra, hogy a Szabadkai Szimfonikus Zenekar élén Miloš Nikolić hegedűprofesszor, művészeti vezető van, és hozzátette, nagyon bízik Nikolićban, kreativitásában, szakértelmében és professzionalizmusában.

15223_5.jpg

„Évek óta igazolja ezt a bizalmat, sikeresen vezetve egy nagyszerű, elkötelezett és kiváló zenészekből és szólistákból álló közösséget. Még egyszer köszöntöm Dejan Savić karmestert, Aleksandar Vučić szerb elnök kulturális tanácsadóját, e zenekar, valamint városunk egész kultúrájának és művészetének nagy barátját. Kellemes estét kívánok, és élvezzük együtt a Szabadkai Szimfonikus Zenekar mesteri előadását” – mondta Stevan Bakić polgármester.

15223_3.jpg

A lelkes szabadkai közönség többször is vastapssal jutalmazta a Mozart-est szereplőit.

 15223_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>