Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Dr. Bodrogvári Ferenc-díj ünnepélyes átadása

2022.06.22.

Dr. Pásztor Bálint, Szabadka Város Képviselő-testületének elnöke ma este a Városháza dísztermében ünnepélyes keretek közt átadta a Dr. Bodrogvari Ferenc okleveleket és elismerő plakettet. A Címeket és Elismeréseket Adományozó Bizottság javaslatára Szabadka Város Képviselő-testülete, a 2022. május 5-én tartott 22. ülésén úgy határozott, hogy a Dr. Bodrogvari Ferenc-díjat Kucor Tamara művészettörténésznek és Herczeg Zsolt dokumentumfilm-készítőnek ítéli oda a 2021. évben elért figyelemre méltó eredményeiért és kiemelkedő teljesítményéért.

15220_1.jpg

A díjátadón részt vett a díj névadójának özvegye, Bodrogvari Varga Gyöngyi és lánya, Bodrogvári Csilla. Dr. Pásztor Bálint megköszönte, hogy eleget tettek a meghívásnak és jelenlétükkel megtisztelték az eseményt, majd az ünnepség végén virágcsokrot adott át nekik.

„Dr. Bodrogvári Ferenc, városunk jeles személyisége, a fiatalon, tragikus hirtelenséggel elhunyt filozófus, egyetemi tanár és író, jelentősen hozzájárult nem csak Szabadka, hanem az egész ország művelődési és művészeti életének gazdagításához. Életműve értékteremtő és példaértékű. Az önkormányzat által a fiatal alkotók kiemelkedő tevékenységének elismerésére alapított Sámán díjat elsőként ő kapta meg, melyet halála után róla neveztek el, rendkívüli elhivatottsága, sokoldalúsága, nem mindennapi alkotói termékenysége tiszteletére.” – mondta beszédében dr. Pásztor Bálint.

Kiemelte, büszkék vagyunk rá, közösséget szolgáló tevékenységére, szakmai elhivatottságára, mert példát állított kortársai, de az utókor elé is.

15220_2.jpg

„Büszkék vagyunk arra is, hogy minden évben vannak, akik e díj odaítélésére érdemesültek. Akik alkotói tevékenységükkel, kreativitásukkal, elhivatottságukkal szintén példát mutatnak. Megnyugtató olyan közegben élni, ahol tudhatjuk, elődeink hagyatékát a tisztelet, a megbecsülés övezi, mintát és útmutatást nyújt az ifjú nemzedék számára. Jó tudni, hogy a díj megalapításának területein folyamatosan láthatjuk az eredményeket, az azokat megelőző következetes és színvonalas munkát, a tudásvágyat és az állandó fejlődés iránti törekvést.”- hangsúlyozta dr. Pásztor Bálint.

Elmondta, hogy a városi képviselő-testület, a díj alapítójaként tisztában van azzal, mennyi tanulás, önfejlesztés, elszántság, lemondás és igyekezet van emögött.

„Tisztában van azzal is, hogy kötelessége mindezt támogatni, a mégoly szűkös lehetőségek között is, mert nem elég az eredmények elismerése, részt kell vállalni azok elérésében, a tanuláshoz és a fejlődéshez szükséges feltételek megteremtésével. Ezért a Dr. Rehák László Alap által működtetett kollégium finanszírozásával, az utazó diákok útiköltségtérítésével, a tehetséges tanulók ösztöndíjazásával, a jogászhallgatók ösztöndíjának biztosításával tevőlegesen támogatjuk és keressük a további lehetőségeket a fiatalok ösztönzésére. A képzésbe való befektetés a biztos jövő záloga, a fiatalok erkölcsi és anyagi támogatása a társadalmak előmenetelének biztosítéka.”

15220_3.jpg

Ismertette, hogy Szabadka Város Képviselő-testülete, a 2022. május 5-én tartott 22. ülésén hozta meg a rendeletet arról, hogy a Dr. Bodrogvari Ferenc-díjat idén Kucor Tamara művészettörténésznek, a szabadkai Kortárs Galéria kurátorának és Herczeg Zsolt dokumentumfilm-készítőnek, a Pannon RTV újságíró-szerkesztőjének ítéli oda.

„Ezzel köszönjük meg nekik a városunk szellemi értékeinek gyarapításához való hozzájárulást, hogy erősítik Szabadka kulturális színvonalának hazai és külföldi hírnevét, hogy munkájukkal példát mutatnak az egész közösségnek. Ezzel a díjjal fejezzük ki elismerésünket az iránt, ahogyan dolgoznak és alkotnak, hogy szakmai és alkotói tevékenységük céljait úgy fogalmazták meg, és valósítják meg, hogy azzal a közösség javát is szolgálják, gazdagítva annak szellemi értéktárát.”-zárta gondolatait dr. Pásztor Bálint.

15220_4.jpg

A díjátadó ünnepségen felléptek a Szabadkai Zeneiskola növendékei.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>