Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Megtartották a Palicsi Hangjegyecskék Zenei és Táncos Gyermekfesztivált

2022.06.21.

A sorrendben második Palicsi Hangjegyecskék Zenei és Táncos Gyermekfesztivál, amelyen a nyolcvanas évek ismert slágereivel több mint kétszáz – többségében speciális iskolába járó – gyerek mutatkozott be a Palicsi Nyári Színpadon, hazánk különböző részeiből és külföldről. A fesztivált az idén is Stevan Bakić, Szabadka polgármestere nyitotta meg, aki az esemény alkalmából elmondta, nagy megelégedéssel látja, hogy a rendezvény megnőtt, hogy már országszerte ismerté vált, és hogy az a fogyatékkal élő gyermekek felzárkóztatását és erősítését szolgálja.

15219_1.jpg

„Büszkék vagyunk erre a fesztiválra és azokra az értékekere, melyeket ez a rendezvény ápol és hirdet. Az önkormányzat eddig is és a jövőben is megbízható partner kíván lenni abban, hogy ez a hagyomány folytatódjon. Mindannak, amit ma itt hallani és látni fogunk, különleges értéket ad a gyermekek szocializációja, valamint az elszigeteltség és megbélyegzés leküzdése, amit a fogyatékkal élő gyermekek gyakran tapasztalnak. Tavaly az újvidéki és belgrádi iskolákból voltak vendégeink, az idén viszont már érkeztek barátaink Zomborból, Nagybecskerekből, Nagykikindáról, Nišből, és aminek különösen örülök, a koszovói Zvečaniból, továbbá Banja Lukából, a testvéri Boszniai Szerb Köztársaságból. Nagy örömömre szolgál, hogy üdvözölhetem vendégeinket a hozzánk közeli baja városából, ami bizonyítja, hogy ennek a fesztivál rendelkezik nemzetközi potenciállal is“ – emelte ki Bakić polgármester.

15219_2.jpg

A fesztivál résztvevőinek sok versenyszellemet, gondtalan barátkozást és feledhetetlen emlékeket kívánt a szép Palicsról.

„Nagyon megörültem, amikor hallottam, hogy ma a nyolcvanas évek dallamai fognak felcsendülni, így én is, aki azokban az években voltam fiatal, örömmel csatlakozhatok hozzátok. A második Palicsi Hangjegyecskék Fesztivált ezennel megnyitottnak nyilvánítom“ – mondta Stevan Bakić polgármester.

A Palicsi Hangjegyecskék Zenei és Táncos Gyermekfesztiválon összesen 14 csapat versenyzett. A fesztivál versenyjellegű,  a zeneszámokat pedig a rendes és a speciális iskolákba járó gyerekek közösen készítették elő.

15219_3.jpg

A szakmai zsűri döntése alapján a legjobb zenei fellépésért járó elismerést a belgrádi Veljko Ramadanović Vakok és Gyengénlátók Iskolája és a Sonja Marinković Általános Iskola diákjaiból álló csapat érdemelte ki, a legjobb színpadi fellépés díja pedig a zombori Vuk Karadžić Általános és Középiskola és az Ivo Lola Ribar Áltlaános Iskola csapatát illette meg. A díjakat Dragana Vučković, a Dr. Svetomir Bojanin Általános és Középiskola igazgatónője, valamint Saša Gravorac, a héttagú zsűri elnöke hirdették ki.

15219_4.jpg

A szakmai zsűri úgy döntött, hogy a sorrendben második Palicsi Hangjegyecskék Zenei és Táncos Gyermekfesztivál győztese a Vuk Karadžić Általános Iskola csapata Zvečaniból, a győztest pedig Stevan Bakić polgármester hirdette ki.

15219_5.jpg

A Palicsi Hangjegyecskék Fesztiválon két szabadkai csapat lépett fel: a Dr. Svetomir Bojanin Általános és Középiskola és a Zeneiskola diákjaiból, valamint a Dositej Obradović Iskolaközpont és Kollégium és a Majsai Úti Általános Iskola diákjaiból álló.

A fesztivál kezdete előtt a résztvevők felvonultak a Palicsi-tó partján, a műsor szórakoztató részében pedig felléptek a tavalyi fesztivál győztese, Luka Momirov a szabadkai Kolevka Gyermekotthonból, a Szabadkai Zeneiskola kis vonósai és egy szabadkai zenekar.

15219_6.jpg

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>