Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Bakić polgármester megtekintette Alsótavankúton az illegális szemétlerakó felszámolásán végzett munkálatokat

2022.06.20.

Stevan Bakić, Szabadka polgármestere, Zagorka Panić városi menedzser és Slobodan Milošev, a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója látogatást tettek a Szabadka Melletti Alsótavankúton, ahol megtekintették a vadlerakó felszámolásán végzett munkálatok kezdetét. Miután emlékeztett arra, hogy tavaly szeptemberben az önkormányzat a Környezetvédelmi minisztérium támogatásával Felsőtavankúton szanálta a Szabadka város területén található egyik legnagyobb illegális szemétlerakót, Bakić polgármester elmondta, hogy ma Alsótavankúton, a Malinov úton fogják eltakarítani azt a vadlerakót, amely az idén felszámolásra szánt lerakók közül a legnagyobb.

15216_1.jpg

„Erről az illegális szemétlerakóról körülbelül 672 köbméter, illetve több mint 408 tonna hulladékot fognak elszállítani, a munkálatok értéke pedig meghaladja a 2,38 millió dinárt. Az idén az önkormányzat területén összesen hat helyszínről fogják eltakarítani az illegálisan lerakott szemetet. Az alsótavankúti vadlerakó mellett a szemetet elszállítják majd az Újzsednik – Csantavér út mentén, a város szűkebb területén, a logisztikai központ közelében, a Lošinj utcában, a pacséri vasút mentén és a Kér Helyi Közösségben. A munkálatok összértéke meghaladja a négymillió dinárt, A Környezetvédelmi Minisztérium 2,2 millió dinárral támogatja a projektet, míg Szabadka Város Önkormányzata valamivel több, mint 1,8 millió dinárt biztosított erre a célra. Élnék az alkalommal, hogy köszönetet mondjak Irena Vujović miniszterasszonynak azért a segítségért, amit Szabadka kap a közterületek szanálásához” – mondta Bakić polgármester.

Kiemelte, hogy az elmúlt öt évben az önkormányzat az illegális hulladéklerakók felszámolására több mint 18,5 millió dinárt költött.

15216_2.jpg

„A nyilvánosságnak tudnia kell arról, mennyibe kerül mindez nekünk. Hatalmas összegeket kell elkülönítenünk egy olyan probléma megoldására, amit felelőtlen egyének okoznak városunknak. Minden alkalommal, így most is felszólítanám ezeket az embereket, hogy a hulladékot ne közterületen rakják le, ugyanis a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat mindenki számára lehetővé tette, hogy naponta 500 kilogramm szemetet teljesen bérmentve lerakjon a városi hulladéklerakón. Kérem a lakosságot, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel, hogy mindannyian, közös erővel egyszer és mindenkorra megszüntessük az önkormányzat területén ezeket az illegális hulladéklerakókat, és hogy azt a pénzt, amit eddig erre költöttünk, ezután más célra fordíthassuk. Egyébként igyekezetünk eredménnyel járt, ugyanis 2009-ben 53 vadlerakó volt az önkormányzat területén, tavaly 20, az idén pedig már csak 16 helyszínen raktak le illegálisan szemetet“ – mondta el Stevan Bakić polgármester.

Slobodan Milošev, a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat igazgatója arról beszélt, hogy az elmúlt egy évtizedben ezt és a felsőtavankúti vadlerakót is több ízben eltakarították, továbbá, hogy az elkövetkező öt-hat napban befejeződnek a munkálatok az alsótavankúti Malinov úton folyó munkálatok.

15216_3.jpg

„A Szabadka város és a Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat megállapodása szerint a munkálatok elvégzésének, azaz a városunk területén található hat illegális szemétlerakó eltávolításának határideje egy hónap, azaz június 15-től július 15-ig. Ha az időjárási viszonyok megengedik, úgy gondoljuk, hogy mind a hat helyszínről már ennél korábban, július 8-áig elszállítjuk a hulladékot“ – mondta Slobodan Milošev.

A vadlerakó felszámolásán végzett munkálatokat megtekintette Marko Marić polgármesteri tanácsos is.

15216_4.jpg

A munkálatok kivitelezője a szabadkai Köztisztasági és Parkosítási KKV, a hulladékot pedig a Sándori mocsár szeméttelepre fogják elszállítani. 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>