Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Zene határok nélkül a mórahalmi Kolo Szerb Művelődési Központban

2022.06.15.

A két határmenti város: Szabadka és Mórahalom együttműködése keretében ma a mórahalmi Kolo Szerb Művelődési Központban kulturális műsort tartottak Zene határok nélkül címmel. Tavaly a Kolo központban megtartott ünnepségen Szabadka átvette a Balkán Kulcsa nevet viselő jelképes elismerést, amelyet Mórahalom városa olyan szerbiai városoknak és önkormányzatoknak ítél oda, amelyekkel szoros kapcsolatot ápol, és amely lehetővé teszi számukra, hogy bemutassák kulturális, társadalmi és egyéb értékeiket.

15210_1.jpg

A szabadkai fiatalok a híres turistaközponton, Mórahalmon tett látogatásuk során csupán csak kis ízelítőt adtak gazdag hagyományainkból, szokásaikból és kultúránkból.

A Zene határok nélkül programjában felléptek a Zeneiskola hagyományos éneklés, tambura és harmonika szakának növendékei, a Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület tagjai a Duhaj ifjúsági tánccsoport szólistáival kiegészülve, akik hagyományos népdalokat és táncokat adtak elő, ezzel mutatva be a multikulturális Szabadka gazdag kulturális örökségét.

15210_2.jpg

Az ilyen találkozók és programok lehetővé teszik Szabadka és Mórahalom számára, hogy a művészek hálózatba szervezésével, valamint új tartalmak kialakításával dolgozzanak a kulturális együttműködés megerősítésén és fejlesztésén, ezzel is hozzájárulva egy még jobb kulturális régió építéséhez és a határokon átnyúló kapcsolatok és az együttműködés erősítéséhez.

Szabadka város küldöttségét: Matin Hajnalkát és Milanka Kostićot, Dragana Nikolićot, a Zeneiskola igazgatóját és munkatársait, valamint Brezovszki Rolandot, a Talentum egyesület elnökét és munkatársait Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere üdvözölte.

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>