Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

A Véradók Világnapjának megünneplése

2022.06.14.

A Szabadkai Vöröskereszt Városi Szervezete június 14-e, a Véradók Világnapja alkalmából a Városháza kék termében tartott ma esti rendezvényen elismerésben részesítette a 35, 50 és 75 alkalommal vért adományozó önkéntes véradókat, a leghumánusabb helyi közösséget, munkaszervezetet és iskolát, valamint köszönőlevelet adott a szabadkai iskolák diákjainak „A vér életet jelent” pályázat legeredményesebb alkotásaiért. Az elismeréseket Stevan Bakić, Szabadka polgármestere adta át.

15206_1.jpg

Hangsúlyozva, hogy rendkívül örül a megtiszteltetésnek, hogy mint a tavalyi évben is beszédet intézhet a Szabadkai Vöröskereszt vezetőségéhez, aktivistáihoz, valamint az önkéntes véradókhoz, és elismeréseket adhat át a Véradók Világnapja alkalmából, Stevan Bakić polgármester elmondta, hogy a gyakorlat, mely szerint a polgármester részt vesz a köszönet kinyilvánításában mindazok iránt, akik egészségügyünk és polgártársaik rendelkezésére álltak mindig, jó hagyományként folytatódik a következő években is, mert humanizmusuk a legnagyobb támogatást érdemli.

"Ez a támogatás nemcsak erkölcsi, ugyanis idén több mint 3,3 millió dinárt különítettünk el a szabadkai Vöröskeresztnek önkéntes véradási és baleseti beavatkozási akciók megszervezésére. Ez a fajta anyagi támogatás, amit tavaly indítottunk el, mindenkit segített abban, hogy minél gyakrabban és jobb körülmények között tudjon vért adni, így 2021-ben 875 véregység lett összegyűjtve, a 2020. évi 650 egységhez képest.” – mondta.

15206_2.jpg

Hozzátette, annak külön örül, hogy a leghumánusabb helyi közösségnek, iskolának, intézménynek járó plakettet is átadhatja.

"A helyi közösségek tanácsai nem rendelkeznek nagy hatáskörrel, de az emberbaráti akciókban jelentős szerepet vállalhatnak, ezért a legaktívabbakat jutalmazni kell, hogy ösztönzésként szolgáljon, hogy minél többen csatlakozzanak. Vannak iskoláink is, amelyek diákjai részt vettek a „Vér életet jelent” pályázaton, és kreatív munkáikkal az önkéntes véradás népszerűsítőivé váltak. Gratulálok az önkéntes véradás rekordereinek, akik már több tucatszor ajándékozták vérüket másoknak. Köszönöm nekik, és őszinte tiszteletem irántuk mindazért, amit a városért és polgártársaikért tesznek” – mondta a polgármester.

15206_3.jpg

A szabadkai Közkórház Transzfuziológiai Szolgálatának vezetője, dr. Anastazija Mrđa azt hangsúlyozta, hogy az önkéntes véradóknak, függetlenül attól, hogy mi történt az elmúlt években, volt erejük, akaratuk és késztetésük továbbra is a véradásra, hogy így segítsék rászoruló embertársaikat.

15206_4.jpg

Elmondta, hogy a Transzfuziológiai Szolgálat munkájában a megalakulás óta mind a mai napig az önkéntesség és a névtelenség az egyik alapelv az önkéntes véradás megszervezésében, és csak egy ilyen munkamódszerrel biztosítható az ország mindig stabil vértartaléka.

A 2021/22. évadban az önkéntes véradás népszerűsítésében elért eredményekért a középiskolák közül az Egészségügyi Szakközépiskola, a települések közül Csantavér HK, míg a cégek, intézmények és vállalatok kategóriában a Pionir Kft. gyár kapott plakettet.

15206_5.jpg

A „Vér életet jelent” pályázaton a zsűri döntése alapján az általános iskolák 1-4. osztályosai kategóriájában a képzőművészeti alkotások első három helyezettje a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola diákjai lettek, 5-8. osztályig kategóriában a bajmoki Vuk Karadžić Általános Iskola diákjai, középiskolások 1-4. osztályok kategóriában a Szabadkai Egészségügyi Szakközépiskola diákjai.

A zsűri döntése alapján a pályázat irodalmi részének első három helyezettje az általános iskolák 5-8. osztályai kategóriájában a szabadkai Október 10. Általános Iskola tanulói lettek.

15206_6.jpg

A pedagógusok és diákok pályázatban való közreműködéséért és elkötelezettségéért a Szabadkai Vöröskereszt Városi Szervezetének köszönőlevelét a szabadkai Svetomir Bojanin Általános Iskola kapta.

A Véradók Világnapjának ünnepségén részt vett Ilija Đukanović, a városi tanács szociális védelemért és egészségügyért felelős tagja.

 

 

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>