Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Folytatódtak a közlekedés biztonságának növelését célzó tevékenységek

2022.06.09.

A közlekedésben részt vevők biztonságát növelő kampány keretében a Szerb Közlekedésbiztonsági Ügynökség karavánja ma Szabadkára látogatott. A Korzó elején a délelőtti órákban frontális ütközéseket, járműborulást és ittas vezetési szimulátorokat állítottak fel, így az érdeklődő polgárok láthatták, hogyan hat a vezetésre a leggyakoribb baleseti okként számon tartott alkohol és gyorshajtás.

15202_1.jpg

Mirko Koković, a Közlekedésbiztonsági Ügynökség igazgatói kabinetjének munkatársa szerint az ilyen jellegű tevékenységek célja, hogy felhívják a polgárok figyelmét a biztonságos közlekedési magatartásra, elsősorban a biztonsági övek szerepére és fontosságára, tekintettel arra, hogy azt a közlekedők nem használják elegendő mértékben.

15202_2.jpg

„Az első ülésen az autóban közlekedők mintegy 86 százaléka használja a biztonsági övet, míg a hátsó ülésen csupán csak minden ötödik utas. Tavaly 67 sofőr, 44 utas és három gyerek vesztette életét a forgalomban, mert nem használtak biztonsági övet. Vannak ittas szemüvegek is, ahol a polgárok láthatják, milyen gyenge az érzékelésük, ha alkoholos befolyásoltság alatt járművet vezetnek. A közlekedési balesetek leggyakoribb oka a gyorshajtás, ezt követi az alkohol, ezért fontos az ittas vezetési szimulátor. Általánosságban elmondható, hogy ez az akció elsősorban a frissen érettségizett fiataloknak szól, mert minden évben a szerbiai utakon elszenvedett áldozatok egyötöde fiatal.” – mondta el Koković.

Petar Pantelinac, Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsának elnöke elmondta, hogy az „Autó nélkül az érettségi bálra” című film bemutatója után a közlekedésbiztonsági tanács folytatja a népszerűsítő tevékenységét a közlekedésbiztonság témakörben.

„A „Láthatóság és biztonság” kampánnyal, amely a „Nézd úgy, hogy lássanak” jelmondattal zajlik, szeretnénk tudatosítani a kétkerekű járművek vezetőben a megfelelő láthatóság fontosságát a forgalomban való részvétel során, míg a „Vezess biztonságosan” kampány az „Akkor vagy erős, ha vigyázol a gyengébbekre” jelmondattal a teher és személygépjárművek vezetőit célozza meg. E két kampány mellett ma a Jovan Mikić és az Ivan Goran Kovačić általános iskolák első osztályos diákjai három D-s szemüveg segítségével korukhoz igazított virtuális poligonon oldottak meg bizonyos közlekedési feladatokat“ – mondta el Pantelinac.

15202_3.jpg

Hozzátette, a szabadkai önkormányzat két szimulátort biztosított állandó tulajdonba, és ezek használatára a közigazgatási hivatal egyes dolgozóit kiképezik majd, akik később betanítják a tanárokat.

„Szabadka Város Közlekedésbiztonsági Tanácsa a jövőben is szervez majd hasonló megelőző akciókat, és így továbbra is aktívan dolgozik a közlekedésben résztvevők biztonságának növeléséért is“ – szögezte le Petar Pantelinac.

15202_4.jpg

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>