Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Fókuszban a nők

2022.06.10.

A nemek közötti egyenjogúság napjának kihirdetéséről szóló döntéssel (az SZK Hivatalos Közlönyének 102/2021 száma), amit a Szerb Köztársaság Kormánya 2021.10.27-én hozott meg, a nemek közötti egyenjogúság napjává június 11-e lett kijelölve. Ugyanis 1842-ben ezen a napon hagyta jóvá Mihály szerb fejedelem Natalija Petrovićnak, valamint Sofija és Katarina Lekićnek, hogy leányiskolát nyissanak.

A nemek közötti egyenjogúság napja alkalmából szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak a szabadkai hölgyeknek, akik tetteikkel, elkötelezettségükkel és munkájukkal bármilyen módon hozzájárultak a szabadkaiak életének jobbításához.

A nemek egyenjogúsága tekintetében Szabadka város jó példaként szolgálhat. Ugyanis a vezető tisztségeket betöltő nők aránya meghaladja az 50%-ot, ami azt igazolja, hogy itt nem a jogszabályok formális betartásáról van szó, hanem hogy ezek a nők munkájukkal és igyekezetükkel kiérdemelték ezeket a tisztségeket. Munkájuk eredménye leginkább a 2021. évi költségvetés pozitív eredményeiben, illetve az önkormányzat szempontjából jelentős, nagy projektek egész sorában mutatkozik meg.

A polgármester 2021.11.23-án meghozott határozatával megalakította Szabadka Város Nemi Esélyegyenlőségi Tanácsát, amely a jövőben a nemi egyenjogúság terén felmerülő egész sor kérdés megoldásának szenteli munkáját, és kidolgozza majd a nemi egyenjogúság helyi akciótervét.

Az idén a tartományi ombudsman által vezetett Élet Erőszak Nélkül Hálózat kezdeményezésére így emlékezünk meg a nemek közötti egyenjogúság évéről, és biztosak vagyunk abban, hogy ezzel arra motiváljuk és ösztönözzük majd a nőket, hogy aktív közéleti szerepet vállaljanak városunk politikai és társadalmi életének minden szférájában.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>