Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Palics lesz a házigazdája az idei Gyöngyösbokrétának és a Durindónak

2022.06.09.

„A hétvégén nagyszabású kulturális eseménynek ad otthont Palics: ugyanis itt rendezik meg a vajdasági magyar közösség legnagyobb folklórfesztiválját - az 58. Gyöngyösbokrétát és a 45. Durindót. A fesztivál jellegzetessége, hogy minden évben más helyszínen kerül megrendezésre. Az idén Palicsot érte a megtiszteltetés, hogy megszervezze, Szabadka várost pedig hogy otthont adjon ennek a nagy hagyományokkal rendelkező foklórszemlének” – mondta Kern Imre alpolgármester a Városháza Médiaközpontjában ma tartott sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették a Gyöngyösbokrétát és a Durindót, a vajdasági magyarok legjelentősebb népzenei és néptánc szemléjét, amit az idén június 11-én és 12-én rendeznek meg a palicsi Nyári Színpadon és a Vigadó teraszán.

 15198_1.jpg

A Gyöngyösbokrétán összesen 33 műsorszámot mutatnak be, több mint 700 fellépővel, vasárnap, június 12-én pedig, a Durindó népzenei fesztiválon 125 műsorszám keretében mintegy 1.200 zenész mutatkozik be.

 15198_2.jpg

„Ez azt jelenti, hogy ezen a népzenei és népművészeti rendezvényen összesen körülbelül 2.000 résztvevő lép majd fel, és emellett gazdag kísérő programokban lesz majd részünk“ – mondta Kern Imre alpolgármester.

Molnár Csiszár Anna, a Palicsi Magyar Művelődési Központ elnöke elmondta, hogy az egyébként kétnapos rendezvény, a Gyöngyösbokréta és a Durindó egy „nulladik nappal” egészül ki, ami pénteken, június 10-én lesz megtartva a Palicsi Magyar Művelődési Központ épületében, a Bolmány utca 11. szám alatt.  

 15198_3.jpg

„itt, az új otthonunkban 18 óra 30 perckor két kiállítást nyitunk majd meg: egy kézműves kiállítást és a gyermekrajzok kiállítását. Szombaton, június 11-én a Palicsi Nyári Színpadon lesz megtartva a Gyöngyösbokréta néptánc fesztivál, amit a résztvevők ünnepi felvonulása előz majd meg a Női strandtól a Nyári színpadig, a nagy koncertre pedig  20:00 órakor kerül sor. A Durindó népzenei szemle vasárnap, június 12-én lesz megtartva a Vigadó teraszán, és a program már 10:00 órakor kezdődik“ – mondta el többek között Molnár Csiszár Anna.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szakmunkatársa, Brezovszki Roland kiemelte, hogy szombaton, június 11-én a Kárpát-medence 30 helyszínén először rendezik meg a Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivált.

15198_4.jpg 

„A fesztivál keretében, amely több helyszínen egyidejűleg lesz megrendezve, több mint 20.000 résztvevő lép majd fel. Szombaton pedig Szabadka főterén 10:00 órakor 40 zenész – a Gyöngyösbokréta és a Durindó fellépői - részvételével rendezünk egy népzenei villámcsődületet“ – mondta Brezovszki Roland.

 

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>