Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Aktualitások

Az Észak-Bácskai Körzet Szerb Egyesületeinek Szövetsége megünnepelte védszentünnepét

2022.06.02.

Az Észak-Bácskai Körzet Szerb Egyesületeinek Szövetsége ma megünnepelte az Úr mannybenmenetele - Spasovdan védőszentünnepét. Ebből az alkalomból a Spartak étteremben Gordan Uvalić főesperes, sándori plébános megszentelte az ünnepi kalácsot és megáldotta az ünnepséget. Az Észak-Bácskai Körzet Szerb Egyesületek Szövetsége ünnepén jelen volt Stevan Bakić, Szabadka polgármestere is, aki elmondta, hogy szimbolikus jelentősége van annak, hogy éppen az Úr mennybemenetelének ünnepét választották a Bácska északi részén működő összes szerb egyesület ernyőszervezetének ünnepeként.

15180_1.jpg

„Az Úr mennybemenetele ortodox egyházunk ünnepe, amely közel három évszázada tart össze bennünket, ahol együtt vagyunk a hitben, hogy azok legyünk, akik vagyunk – szerbek, jó házigazdák, szomszédok, polgártársak és mindazok barátai, akikkel együtt élünk e városban” – mondta Bakić polgármester.

Hozzátette: Szabadka város jövőre hozzájárul a Nagyboldogasszony-templom építésének kezdete óta eltelt háromszáz év megünnepléséhez, és ez alkalom lesz minden hagyományápoló egyesület bekapcsolódására.

15180_2.jpg

„Kihasználom ezt az alkalmat is, hogy elmondjam, amit folyton ismételgetek, hogy minden egyesületünknek össze kell fognia, le kell küzdenie a személyes hiúságokat, és segíteni kell a megcsúszott, de Aleksandar Vučić elnöknek köszönhetően lábra állított "Szerbia anyánkat". Vučić elnök visszaadta a büszkeséget és a méltóságot Szerbiának és mindannyiunknak. Ma hazánk sokkal erősebb, és gazdaságilag és minden más értelemben is segítheti a szerb népet, bárhol él is. Egységesnek kell lennünk, mert csak összefogva tudjuk könnyebben leküzdeni az összes előttünk álló nehézséget” – mondta Bakić polgármester.

A Szövetség ünnepére gratulálva, megköszönte a meghívást az ünnepségen való részvételre.

„Papíron vendég vagyok, a jelenleg betöltött tisztségem alapján, de vendéglátónak érzem magam, mert a szerb népemhez tartozom” – mondta Stevan Bakić polgármester.

15180_3.jpg

Milimir Vujadinović népképviselő is beszédet intézett a jelenlévőkhöz.

Az ünnepi kalács felszentelése és megtörése után Čedomir Pađen átvette a keresztkomaságot Milorad Ćopić tavalyi keresztkomától.

kandidatura

Népszámlálás

Izbori za članove nacionalnih saveta

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Média Központ és ProtokollLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIHelyi Adóügyi TitkárságSzabadka város fejlesztési tervePlan Razvoja AP VojvodinePanonreg

Digitális kultúra

024 ÜGYFÉLKAPCSOLATI KÖZPONT
Szolgálati közlemények
Lokalni ombu
SÚLYOS BETEG GYERMEKEK GYÓGYKEZELÉSÉT SEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY
Művelődési intézmények
Oktatási intézmények
Helyi közösségek

Sportegyesületek

Informator
Közműdíjak támogatása
Okirat rendelés
Tájékoztató
Fejlesztési stratégia

Colour Coop

 

festivals("$this->lg"); ?>